Meksika sınırında yeni bir uyuşturucu tüneli bulundu

Meksika sınırında yeni bir uyuşturucu tüneli bulundu

Amerika-Meksika sınır hattında görev yapan araştırmacı ekipler sınırın California eyaleti içinde kalan kısmında karmaşık bir tünel keşfetti. Perşembe günü tünele operasyon düzenleyen polis, 8 ton esrar ve yaklaşık olarak 150 kilo kokain ele geçirdiler. Olayla ilgili üç kişi göz altına alındı.

Amerika’nın Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Teşkilatı’nın Perşembe günü yayınladığı haber bülteninden edinilen bilgiye göre, tünelin uzunluğu neredeyse altı Amerikan futbolu sahasına denk. Tünel, zikzaklı yollar çizerek Meksika’nın Tijuana şehrindeki bir depodan San Diego şehrindeki Otay Mesa Endüstri Sitesi’ndeki bir binaya kadar uzanıyor.

Savcı Laura Duffy muhabirlere tünelin Meksika’daki en ünlü organize suç grubu olan Sinaloa karteli tarafından inşaa edildiğini söyledi.

İçinde ışıklandırma, havalandırma ve hatta elektrikli bir ray sistemi dahi olan tünel son iki yılda keşfedilen tünellerin içinde en gelişmiş ve donanımlı olanı.

Son beş yıl içerisinde, sınırlar arası uyuşturucu kaçakçılığının yapıldığı 75’i aşkın tünel yetkililer tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Bunların çoğu ise California ve Arizona eyaletlerinde bulundu. Son bulunan tünel ise 2006 yılından beri, uyuşturucu ticaretinde kullanılan ve San Diego çevresinde bulunan sekizinci büyük çaplı tünel olma özelliğini taşıyor.

Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza’nın tahminlerine göre, tünelle bağlantılı olarak bulunan uyuşturucu maddelerin sokak fiyatı yaklaşık 12 milyon dolar.

Yetkililer yeni tamamlanmış olan tünelin henüz ‘tam işler’ bir durumda olmadığını söyledi.

İsmi verilmeyen üç şüphelinin uyuşturucu ile bağlantıdan dolayı gerekli cezaya çarptırılmaları bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.