Los Angeles’ta yangın 90 hektarlık alanı kül etti

Los Angeles’ta yangın 90 hektarlık alanı kül etti

Los Angeles Sepulvada Geçidi’nde (Sepulvada Pass) cuma günü öğleden sonra başlayan çalı yangını yüzde 40 oranında kontrol altına alındı. Yangın, cumartesi günü itibariyle 90 hektarlık bir alanın yanmasına neden oldu. İtfaiye ekipleri bir yangın söndürme uçağı ve birkaç helikopter ile söndürme çalışmalarına devam ediyor. Yetkililere göre yangın Pazar günü tamamen söndürülebilecek.


Los Angeles ile Santa Monica dağları arasında bulunan Sepulvada Geçidi, Los Angeles’ı 405 numaraları San Diego otobanı ile San Fernando Vadisi’ne bağlıyor. Günde ortalama 330 bin arabanın geçiş yaptığı bölgedeki trafik yangın nedeniyle cuma akşamı nerdeyse durma noktasına geldi. Bazı otoban çıkışlarının yoğun duman sebebiyle kapatıldığı San Diego Otobanı’nde yangını izlediği için yavaşlayan sürücüler ve daha önce yolu genişletmek için bölgeye getirilmiş olan yol yapım araçları yolun tıkanmasında etkili oldu.


Giderek artan dumanlar batıda Santa Monica, Venice ve Redondo sahillerinden bile görülebiliyor.


Yangının şu ana kadar herhangi bir ev ya da binaya zarar vermediği ve yakında bulunan binalarda zorunlu tahliyeye şu aşamada gerek olmadığı açıklandı. Ancak yine de bölgede kendi isteğiyle evini boşaltan insanlar bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.