Los Angeles’da ‘Sanat Önemlidir’ kampanyası başlatıldı

Los Angeles’da ‘Sanat Önemlidir’ kampanyası başlatıldı

Los Angeles’taki okullarda sanatı teşvik etmek için yürütülen ‘Sanat Önemlidir’ kampanyasının tanıtım çalışmaları başladı.


Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa okul yetkilileriyle birlikte kampanyada kullanılacak otobüs reklamları ve panoların tanıttı.  gösterdi.

Sanat kampanyası Los Angeles Eğitim Bölgesi’nde (LAUSD) sanat programlarının sayısını arttırmak ve gençlerin şehirdeki müze ve diğer kültürel yerlerle ilgili bilgilendirmeyi amaçlıyor.
Belediye Başkanı Villaraigosa “Los Angeles şehir merkezinde önemli müzeler ve birinci sınıf mimari örnekler bulunuyor. Ancak gençlerimizin çoğu bu imkanlardan faydalanmıyor. Bir şehri harika yapan nedir? Binalar ve gökdelenler mi? Bence bir şehrin insanları ve özgün yetenekleridir.” dedi.
Geçtiğimiz yıl başlatılan sözkonusu kampanya ile sadece öğrencilere değil, öğretmenlerede eğitim verilmesi hedefleniyor.


LAUSD Genel Müdürü John Deasy sanatın bütün derslerin bir parçası olması gerektiğini belirtti.
‘Sanat olmadan ne matematik dersleri olur, ne de İngilizce dersleri.’
Kampanyanın ilk sponsoru olan Mattel İnc. 300 bin dolar bağışladı. Reklam şirketlerinden de 4 milyon dolar değerinde yardım alındı.


Programla ilgili mesajlar 175 reklam panosu, 12 şehiriçi otobüs ile otobüs durakları gibi halkın gözü önünde olan yerlerde 270’den fazla sanat eseri ile gösterilecek.
Programın teması ‘Hayal etmeyi öğren’ olarak belirlendi. Los Angeles yetkililerinin ve sanatçılarının okul resimleri de kampanyada kullanılıyor. Villaraigosa, aktör Tom Cruise, müzisyen John Legend ve yönetmen George Lucas da resmi kullanılanlar arasında yer alıyor.


LAUSD 1,5 milyar dolar bütçe kesintisi yapmak durumda kalınca sanat programlarının çoğu sonlandırılmıştı. Bunun sonucunda ilkokul öğrencilerinin ders zamanının sadece yüzde 2’si sanat derslerine ayrılıyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.