Los Angeles’da çevre için önemli adım

Los Angeles’da çevre için önemli adım

Los Angeles Belediye Meclisi 18 Haziran 2013’de almış olduğu bir kararla plastik poşetlerin kullanımını yasaklamıştı. Belediye, salı günü kararla ilgili düzenlediği basın toplantısında yasağın 1 Ocak 2014 itibariyle büyük işletmeler, 1 Temmuz 2014 itibariyle de küçük işletmeler için yürürlüğe gireceğini açıklandı.

Çevre gönüllülerinin kararlı çalışmaları sonucu yasalaşan kararın, çevre duyarlılığı açısından tüm dünyaya örnek olacağı umud ediliyor.

Çevre gönüllüsü bir dernek olan Heal the Bay’in yaptığı bir araştırmaya göre Los Angeles’da, yılda tam iki milyar adet plastik poşet kullanılıyor. Kullanılmış plastik poşetlerin temizliği için ise yılda iki milyon dolar harcanıyor. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte çevreye ve devlet bütçesine büyük zarar veren plastik poşetler, böylece tarihe karışacak.

Yasa yürülüğe girdiği andan itibaren vatandaşlar kendilerine ait yeniden kullanılabilir torba veya çantalarla alısveriş yapmak durumunda kalacaklar. Çantası olmayan müşteriler ise tanesi on cent’e satılacak olan kağıt torbaları kullanabilecekler. Los Angeles Belediyesi yasayı teşvik etmek amacıyla, düşük gelirli vatandaşların yaşadığı semtlerde bir milyon adet yeniden kullanılabilir çanta dağıtmayı planlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.