Los Angeles ve Long Beach limanlarındaki grev mutlu sonla bitti

Los Angeles ve Long Beach limanlarındaki grev mutlu sonla bitti

ABD’nin en işlek limanları olan Los Angeles ve Long Beach Limanı’nda bir hafta önce başlayan grev mutlu sonla bitti.

Amerikan ekonomisinin, perakende sezonundaki hareketlenme ile en canlı dönemini yaşadığı Aralık ayı başında meydana gelen grevin büyük zarara yol açmadan çözümlenmesi iş çevreleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
Çiftçiler, üreticiler, perakendeciler ve nakliye şirketlerinin bağlı olduğu dernek ve kurumlara üye milyonlarca kişiyi direk olarak etkileyen Los Angeles ve Long Beach grevi, limana memur alımındaki usül nedeniyle başlamıştı.

Limanda iş yapan armatör firmalar, çalışan maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle bir süredir bu Los Angeles ve Long Beach limanlarında işten ayrılan ofis çalışanlarının yerine yenilerini almaktansa başka limanlarda istihdam ettikleri elemanlarla işlerini yürütüyordu. Bu durum Los Angeles ve Long Beach Limanı çalışanları arasında gerginliğe sebep oldu ve grev başladı.
 
Amerikan iş ve işçi bulma kurumu verilerine göre, Los Angeles ve Long Beach Limanı’nda çalışan memurların saatlik ücreti 40,50 dolar. Yıllık maaşları 84 bin dolar. Ancak benzer işleri yapan özel bir nakliye şirketlerinde çalışan memurların ortalama yıllık maaşı sadece 37 bin dolar. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.