Los Angeles Milli Eğitim’i  online sınavlara hazır değil

Los Angeles Milli Eğitim’i online sınavlara hazır değil

Amerika’nın en büyük ikinci okul bölgesi olan Los Angeles Unified School District (LAUSD) okullarında bahar döneminde yapılacak online sınavlar için gerekli teknolojik donanımın olmadığı belirtildi.

Okul bölgesi genelinde yapılan bir ankete göre, LAUSD okullarının sadece üçte birinden daha azı eyalet çapında ilk kez online yapılacak sınavlar için hazır durumda.


Araştırmanın LAUSD’de her öğrenci, öğretmen ve idareciye iPad ya da başka bir bilgisayar verilmesini amaçlayan 1 milyar dolarlık proje devam ederken yapılması anlamlı. Her ne kadar Talim ve Terbiye Kurulu sınavların yapılabilmesi için gereken sayıda tablet bilgisayarın alınmasını onaylasa da henüz okullara yeterli sayıda tablet alınamadı.

Diğer yandan, araştırma daha büyük problemleri de ortaya çıkardı; Birçok okulda internet erişimi kısıtlı, teknolojik destek yetersiz ve çok az sayıda bilgisayar bulunuyor. iPadler de zamanında gelmeyebilir.


700 öğrencisi bulunan 122 nd Street İlkokulu’nun idarecileri okuldaki 17 bilgisayarın testler için kullanılabileceğini düşünüyordu. Ancak bunlardan sadece beş bilgisayarın sınavda kullanılabilir durumda olduğu anlaşıldı.


Başka bir ilkokulda ise, okulda bulunan 15 bilgisayar 10 yaşında. Arada bir çalışan bu bilgisayarlar çalışırken de bozulabildiği bu yüzden sınavlar için kullanılamayacağı belirtildi.


Yönetim Kurulu üyesi Monica Ratliff, okulların teknoloji durumlarını dürüstçe bildirdiklerini ve bunun sınavlar için gereken hazırlıkların yapılması için önemli olduğunu belirtti.

Araştırma sonuçları Los Angeles Milli Eğitim Müdürü John Deasy’nin eğitimde kullanımının yanısıra iPadlerin eyalet sınavları için de gerekli olduğu söylemini destekliyor.


Bununla birlikte LAUSD’nin iPadlerin alınması dışında sınavlar için bir planının olmadığı da ortaya çıktı.

Yetkililer, California’daki her okul bölgesi ve okul gibi LAUSD’nin de önümüzdeki dört ay boyunca sınavlara hazırlanmak için çok çalışacağını ve  LAUSD’nin problemleri çabucak ele alıp çözeceğini beklediklerini ifade ettiler.


Öte yandan, iPadler de problemleri tamamen ortadan kaldırmıyor. Valley Academy of Arts and Sciences okulunda iki yıldır iPadler kullanılıyor. Ancak okul idarecileri bazı iPadlere browser yükleyebildiklerini ancak bazılarına yükleyemediklerini bildirdi. Bu da bazı öğrencilerin Apple kullanıcı adlarının olmamasından ya da başka teknik problemlerden kaynaklanıyor.


Ayrıca aynı anda birkaç sınıf internete girdiğinde internet yavaşlıyor. Bu sınavlar sırasında sorunlar yaşanmasına sebep olacak.


Aslında sınavlar için her öğrencinin bilgisayarının olması şart değil. Sınavlar altı haftalık bir zaman diliminde gerçekleşecek ve bilgisayarlar dönüşümlü olarak kullanılabilecek.


Sınavlar ilk kez bu dönem online olarak yapılacak ve sınav sonuçları açıklanmayacak. Ancak gelecek yıl tüm okul bölgelerinin teknoloji sorunlarını çözmeleri isteniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.