Los Angeles Eğitim Müdürlüğü, 30 bin öğrenciye iPad dağıtıyor

Los Angeles Eğitim Müdürlüğü, 30 bin öğrenciye iPad dağıtıyor

California’nın en büyük okul bölgesi olan Los Angeles Unified School District (LAUSD), öğrencileri için 30.000 iPad alacak. LAUSD yönetim kurulu tarafından Salı günü onaylanan anlaşma 14 ay içinde her öğrenciye tablet bilgisayar sağlanmasını hedefleyen projenin ilk basamağını oluşturuyor.

 

Apple’da hisse senedi olan kurul üyesi Bennett Kayser ve LAUSD Genel Müdürü John Deasy’nin katılmadığı oylamada 6-0 oyla karar onaylandı. Yönetim kurulu üyesi Tamar Galatzan, “İnanılmaz bir maceraya adım atmak üzereyiz ve doğru bir tercih yaptığımızı ümit ediyoruz. Hiçbir şey mükemmel değildir; ancak var olan en iyi tercihi yaptığımıza inanıyoruz.”dedi.

 

LAUSD hizmetlerinden sorumlu amir olan Mark Hovatter, alınan kararın okul bölgesi tarihinde yapılan en önemli harcamalardan biri olduğunu; öğretmenlerin nasıl öğrettiğini ve öğrencilerin nasıl öğrendiğini değiştirme potansiyeline sahip bir yenilik olduğunu belirtti.

 

iPad Amerika genelinde 2014’te uygulanmaya başlanacak olan Common Core müfredatını  ve online eyalet test sistemini destekleyen teknolojiye sahip. LAUSD’nin planına göre birinci aşamada yıl sonu itibariyle 47 okula iPad verilecek ve diğer okullar için ihtiyaç duyulan tabletlerin alımı 14 ay içinde tamamlanacak.

 

Öğrenciler tablet bilgisayar sayesinde online derslere ve dijital ders kitaplarına erişebilecek ve online sınavları alabilecek. Yetkililer dijital bilgilere ulaşmanın öğrencileri üniversiteye ya da mezun olduklarında işe hazırlama amaçlarının temel taşlarından biri olduğunu ifade ediyor.

 

Her bir iPad, kılıfı ve öğrenme programları ile birlikte 678 dolara mal olacak. Proje için harcanacak para seçmenler tarafından onaylanan bono gelirlerinden sağlanacak. Yetkililer öğrencilerin iPadleri eve götürmelerine izin verileceğini, Apple’in kaybolan, çalınan ya da bozulan iPadleri karşılayacağını açıkladı. Ayrıca iPadlerin üç yıl garantisi olacak. LAUSD bölgesindeki charter okulları da tablet bilgisayar projesinden yararlanacak.

 

LAUSD’ye proje için on iki teklif verilmişti. Apple ve iki farklı teklif veren Arey Jones finale kalmıştı. Arey Jones Dell ve HP tabletlerinin kullanılmasını teklif eden iki farklı plan önerdi. Öğretmenler, teknik uzmanlar ve 30 öğrenci tabletleri test etti. Apple Microsoft kullanan tabletlerden daha yüksek puan aldı. Bunun üzerine LAUSD iPad almaya karar verdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.