Lise mezuniyet oranı en düşük eyalet: Nevada

Lise mezuniyet oranı en düşük eyalet: Nevada

Dört farklı eğitim organizasyonu tarafından ortak olarak hazırlanan ve Salı günü yapılan ‘GradNation’ zirvesinde açıklanan yıllık rapora göre, 2012 yılında ülke genelinde ortalama lise mezuniyet oranı rekor bir yükselişle yüzde 80’e ulaştı. Araştırmacılar, bu oranın 2020 yılında yüzde 90’a kadar çıkabileceğini söylüyor.

Bu elbette sevindirici bir haber ancak, sonuçlar eyalet seviyesinde incelendiğinde her eyalet için durum bu kadar iç açıcı değil.

Rapora göre Nevada eyaleti, yüzde 63’lük lise mezuniyet oranıyla listenin en sonunda yer alıyor. Listede yüzde 70’in altında kalan bir diğer eyalet ise Oregon. Iowa, Vermont, Wisconsin, Nebraska ve Texas ise ülkenin en en çok mezun veren  eyaletleri.

Oldukça detaylı hazırlanan raporda, her eyaletin öğrenci gruplarına göre ayrılmış mezuniyet oranları da mevcut. Nevada’nın puanları, ırk, sosyo-ekonomik durum, farklı anadil, bedensel engellilik, öğrenme engelliliği gibi değişik kategorilerin neredeyse tamamında diğer eyaletlere nazaran oldukça düşük.

311 bin 380 öğrencisiyle Amerika’nın beşinci, Nevada’nın ise en büyük okul bölgesi olan Clark County, ülke genelinde ‘en çok mezun olamayan öğrencisi olan bölge’ sıralamasında üçüncü sırada. 2012 yılında Clark County’deki 9 bin 436 öğrenci dört yılda mezun olamamış. Bu rakamı aşabilen iki bölge ise New York ve Los Angeles okul bölgeleri.

GradNation raporu, Federal hükümetin 2012 yılı verilerine dayanarak hazırlanmış bir rapor. Nevada Eğitim Bakanlığı’nın ocak ayında açıklanan verileri ise, eyaletin 2013 lise mezuniyet oranının yüzde 71 olduğunu gösteriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.