Las Vegas’taki işçilerin hak arayışı bölgede Obama’yı zorlayacak

Las Vegas’taki işçilerin hak arayışı bölgede Obama’yı zorlayacak

Nevada’nın en güçlü sendikası, yıllardır Las Vegas’ın en önde gelen ailelerinden biri ile sürdürdüğü mücadeleye kilitlendi. İşçiler ve sendikaya bağlanmaktan kaçınan Station kumarhaneleri arasındaki bu çatışma, şu an ülkenin en büyük işçi mücadelelerinden biri.

Bu anlaşmazlık, başkanlık seçimlerini de tehdit eder bir hale geldi. Söz konusu mücadele, Perşembe günü Las Vegas’ta bir konuşma yapacak olan Obama’ya ve aynı zamanda Harry Reid’in koltuğunu sağlama almaya almaya çalışan Demokratlara da zarar verecek gibi görünüyor.  

54 bin üyesi ile Culinary Union Local 226 (İşci Sendikası 226), işçi dayanışmasını destekleyen önemli siyasi bir güç. Sendikanın, 2008 yılında başkan Obama’nın ve Harry Reid’in 2010 yılında kazandıkları başarıda katkısı büyük. Öte yandan, sendika başkanı Demokratların işçilerin sorunlarından çok diğer konulara odaklandıklarını ve bu yaklaşımın kasım ayında gerçekleşecek seçimleri etkileyeceğini söyledi.
 
Sendika sözcüsü Taylor ise, Nevada’da işsizliğin en yüksek seviyeye çıktığı ekonomik bunalım esnasında belirtilen maaş artışının sağlanmasının ardından, işçi maaşları ve çıkarları için masaya oturulması gerektiğini belirtti. Kimi çevreler, pazarlıkçı yönüyle tanınan Taylor’ın demokratlara gözdağı vermeye çalıştığını, esasında Demokrat girişimlerin sendikanın pek çok isteğini karşılamaya yönelik olduğunu düşünüyor.

Buna karşılık, Nevada Demokrat Parti sözcüsü Zac Patkanas, şunları söyledi: “Biz, Beyaz Saray yolunda müttefiklerimize güveniyoruz. Şundan eminimiz ki, tıpkı geçen seçimlerde olduğu gibi Kasım ayında ki seçimlerde de bizi destekleyeceklerdir. “

Öte yandan, Cumhuriyetçilerin ve başkan adayları, eski Massachusetts Valisi Mitt Romney’nin de bölgedeki sorunları devam ediyor.

Texas Cumhuriyetçilerinden Ron Paul’un destekçileri, Nevada Cumhuriyetçi Parti’nin yönetimini alırken, Cumhuriyetçi Parti’ye (Grand Old Party) karşı savaş açtı. Bu durum Reid ve ekibi tarafından kurulan, ülkenin en disiplinli ve güçlü örgütü, Demokrat örgüte karşı GOP’ye dezavantaj getireceğe benziyor.

Üyelerinin yarısından fazlası Latin kökenli olan Sendika 226, Demokratların son dönemdeki seçimleri kazanmasında önemli rol oynamıştı. 2008 yılındaki seçimlerde Nevada’da ezici bir galibiyet sağlayan Obama’yı, sendika, üç ay boyunca tam zamanlı olarak çalışan 100’den fazla kişi  ile destekledi. Sendika 2010  yılında ise Reid’e desteğini esirgemedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.