Las Vegas’ta Türk tekvandocu için saygı duruşu

Las Vegas’ta Türk tekvandocu için saygı duruşu

Las Vegas’ta pazartesi günü US Open Tekvando Turnuvası’nda,  geçtiğimiz cumartesi günü Mısır’da yapılan müsabaka sırasında aniden hayatını kaybeden Milli sporcumuz Seyithan Akbalık için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Dünya Tekwando Federasyonu (WTF) Hakemler Komitesi Başkanı Chakir Chelbat, “Trajik olayı duyduğumuzda şok olduk ve hemen Mısır’da müsabakaları organize eden Driss El Hilali ile görüştük. Hayatını kaybeden sporcunun ailesine ve Türk Tekvando Federasyonu camiasına baş sağlığı diliyorum.” açıklamasını yaptı.

Türkiye Milli Tekvando Antrenörü Metin Eşme “İzmir Ulaştırma spor kulübü sprocularından Akbalık kalp ritmi bozukluğu dolayısıyla 2 yıl spor hayatına ara vermişti. Tedavi sürecinin ardından doktorların tekrar spor hayatına dönebileceğini söylemesi üzerine tekwando hayatına dönen Akbalık ilaç tedavisine devam ediyordu. Beyefendi kişiliği olan bu başarılı sporcumuzun ani ölümüyle camia olarak sarsıldık.” açıklamasını yaptı.

Müsabaka esnasında dopingli olarak görünmemek için ilaçlarını almamış olabilceğine dair söylemler olan Akbalık müsabaka esnasında birden yere yığıldı. İngiltere ve Mısır takımlarının sağlık görevlileri olay yerinde müdahalesinin ardından hastaneye kadırıldı. Sporcu burada hayatını kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.