Kendi kendine alev alan taşlar kadını hastanelik etti

Kendi kendine alev alan taşlar kadını hastanelik etti

California’da yaşayan Lynn Hiner’in(43) sahilden topladığı taşlar cebinde alev alınca vücudunda üçüncü derece yanık meydana geldi.
Ailesiyle güney California’da bir plaja giden Lynn Hiner, kızlarının plajda topladığı renkli taşları pantolonunun cebine koydu. Evde akşam eşiyle dışarı çıkma hazırlığı yaptığı sırada bacağında bir yanma hissetti. Bir böceğin ısırdığını zannedip pantalonunu silkeleyince pantolon birden alev aldı. Lynn’in çığlıklarına koşan eşi de ne olduğunu anlayamadı ve eşinin pantalonunu yırtarak eşini tamamen yanmaktan kurtardı.

Pantalondan dökülen taşlar yere düştüklerinde yanmaya devam ediyordu. Yerdeki parke de taşlar yüzünden yanmaya başladı. Bu sırada evi yoğun bir duman kapladı ve yangın alarmının çalışmasıyla çiftin evine itfaiye geldi. İtfaiye ekibi geldiğinde kocası bahçede Lynn’in bacaklarını soğutmaya çalışıyordu.

Yanık merkezine götürülen Lynn’in ellerinde ve bacağında oluşan yanıkların tedavisi devam ediyor. Lynn’i tedavi eden Dr. Andrea Dunkelman da daha önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadığını belirtti. Doktor, Lynn’in bacağındaki yanıkların üçüncü derece yanıklar olduğunu ve yanık bölgeye vücudunun başka yerlerinden ameliyatla doku nakli yapıldığını açıkladı.

Lynn’in başına gelenlere neden olan taşlar ise bilimsel inceleme altına alındı. İlk incelemelere göre Lynn’in cebindeki yedi taşın ikisinde kibritlerde kullanılan turuncu renkte yanıcı bir madde olan fosfora rastlandı.

Jeolog Pat Abbott ise taştaki fosforun taşın doğal bir parçası olmadığını, insanlar tarafından yapılan bir şey olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.