İnfaz edileceği gün hakimden ‘durun’ emri geldi!

İnfaz edileceği gün hakimden ‘durun’ emri geldi!

İdam cezasına çarptırılan Kimberly McCarthy’nin davasında infazın yapılacağı gün hakimden cezanın ertelenmesi kararı çıktı. İnfaz günü hakim McCarthy’nin yargılanmasına karar veren jüri üyelerinin ‘ırkçı ayrımcılık’ yapıp yapmadığıyla ilgili araştırmanın yürütülmesi için cezanın infazının 3 Nisan’a ertelenmesine karar verdi.

Afrika kökenli Amerikalı olan McCarthy 3 Nisan’da infaz edilirse Amerika’da son üç yıl içinde ölüm cezasına çarptırılan tek kadın olacak. Salı günü yerel saatle 18:00’de gerçekleşecek olan idam cezasının infazı Dallas İdari Bölge Hakimi Larry Mitchell’in son gün verdiği bir kararla ertelendi. McCarthy’nin savunma dosyasına yardım eden Teksas Üniversitesi Hukuk Profesörü Maurie Levin, “McCarthy’nin öldürülmesine karar veren 12 kişilik jüri içerisinde sadece bir tane zenci jüri üyesi vardı. Diğerlerinin tümü beyazdı. Seçilmesi muhtemel zenci jüri üyeleri de eyalet tarafından listeden çıkartılmış.” açıklamasını yaptı.

Avukatlar cezanın ertelenmesini istedikleri dilekçede Dallas’ta bulunan beyaz Amerikalı’ların Afrika kökenli Amerikalı’lara ‘zıtlıklar’ beslediğini iddia etti. Dallas nüfusunun yüzde 22.5’i Afrika kökenli Amerikalı. Teksas’ın adı jüri üyelerinin ayrımcılık yaptığı iddialarıyla daha önce de anılmıştı.

51 yaşındaki McCarthy 1997 yılında 71 yaşındaki komşusu Dorothy Booth’u bıçaklayarak öldürmekten suçlu bulunmuştu.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.