Her çocuğa iPad uygulaması istenen sonucu vermedi

Her çocuğa iPad uygulaması istenen sonucu vermedi

Los Angeles School District okullarında her öğrenciye bir Ipad uygulaması için Roosevelt Lisesi pilot olarak seçilen okul oldu. Geçtiğimiz cuma gününe kadar tabletler hala dağıtılmaya devam ediyordu ki öğrencilerin dağıtılan Ipadleri hacklediği öğrenildi.

300 öğrencinin, okul tarafından kendilerine sadece eğitim amaçlı verilen ve facebook, twitter gibi diğer sitelere girilmesine sınırlama getiren Ipad uygulamasını çökertmesi sadece 1 haftalarını aldı.

Sadece okul çevresinde kullanabildikleri için, ögrenciler eve götürdüklerinde hicbir sekilde kullanamadıkları Ipadlerin güvenlik kilidini kırmaya çalıştı. Şahsi profil bilgilerini sildiklerinde rahatça internette sörf yapabileceklerdi ve öyle de yaptilar. Bu yüzden yetkililer Ipad dağıtım uygulamasının durdurulması gerektiğini düşünüyor. Çünkü diger okullardaki öğrenciler de Roosevelt Lisesi öğrencilerinin yaptığını yapabilir.

 

Okul yetkilileri Apple’dan öğrencilerin kıramayacağı bir sistem geliştirmesini istedi. Apple böyle bir sistmei ancak aralık ayına kadar geliştirebileceğini söyledi. Öğrencilerin büyük bir hızla okul Ipad’lerinin güvenlik sistemini kırdığı şu günlerde aralık ayı Roosevelt Lisesi yönetimi için çok geç bir çözüm olarak görülüyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.