Hasta karnında ameliyat malzemesi unutan California hastanelerine ceza yağdı

Hasta karnında ameliyat malzemesi unutan California hastanelerine ceza yağdı

California Halk Sağlığı Müdürlüğü (California Department of Public Health), sağlık hizmetlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle altı hastaneye ceza verildiğini açıkladı. Orange şehrindeki Chapman Medical Center hastanesi de bir hastaya cinsel tacizde bulunan bir acil servis hemşiresi yüzünden para cezasına çarptırıldı.
Ceza alan hastanelerden biri de sekizinci kez ceza alan Murrita şehri Southwest Healthcare System’di. 2007 yılında para cezası uygulaması başladığından beri en çok ceza alan hastane Southwest oldu.

Soutwest Hastanesi’nin en son idari cezası, eyaletin verebileceği en yüksek miktar olan 100 bin dolar oldu. Bu ceza, 2010 yılında bir doğum esnasında bebeğin kalp ritimleri değiştiğini fark etmeyen ve gereken acil müdahaleyi yapamayan hemşire yüzünden verilmişti. Bu olayda bebek ölü doğmuştu. Bu olaydan sonra hastane hasta bakım işlemlerini düzeltmeye yönelik bir dizi girişimi uygulamaya başlamıştı.

Chapman Hastanesi’ne ise 2010 yılında gerçekleşen bir olay nedeniyle 75 bin dolar ceza verildi. Kol ağrısı şikayetiyle acil servise giden kadına bir erkek hemşire ağrı kesici iğne yaptıktan sonra kadını öperek ve sarılarak cinsel tacizde bulunmuştu. Olaydan sonra hemen hemşirenin işine son verilmiş ve olay polise bildirilmişti.

San Diego Kaiser Foundation, Los Angeles Keck Hospital ve Motion Picture Television Hospital da ameliyat esnasında hastaların vücudunda tıbbi malzeme unutulduğu için ceza aldı.

Yetkililer, hastanelere verilen cezalar arasında ameliyatta yabancı madde bırakmanın en yaygın sebep olduğunu belirtiyor. San Diego Kaiser’de safra kesesi ameliyatı sırasında aşırı kanaması olan 69 yaşındaki bir kadın hastanın karnında 60 santim uzunluğunda bir havlu bırakılmış. On altı ay boyunca karnında havluyla yaşayan hasta karnındaki şüpheli kitle nedeniyle hastaneye gittiğinde durum ortaya çıkmış ve havlu ameliyatla alınmıştı. Hastaneye 50 bin dolar ceza verilmişti.

Keck Hospital’da ise kalp ameliyatı olan bir hastanın göğsünde elektrokoter ucu unutulmuştu. Başka bir hastada ise diz ameliyatı sırasında ameliyatta kullanılan bir sünger unutulmuştu.

UC San Diego Medical Center da bir hastaya kötü muamelede bulunulduğu ve gereken müdahelenin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle 75 bin dolar cezaya çarptırıldı.

Cuma günü yapılan açıklamalara göre bu altı hastane dışında yedi hastaneye verilen cezalar da dahil toplam 825 bin dolarlık ceza verildi. Tüm hastanelerin itiraz hakkı bulunuyor ve itirazlar neticelenene kadar cezalarını ödemek zorunda değiller.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.