Güney California Üniversitesi en çok bağış olan 3. okul oldu

Güney California Üniversitesi en çok bağış olan 3. okul oldu

Güney California Üniversitesi (University of Southern California – USC) geçen yıl Amerikan üniversiteleri arasında Stanford ve Harvard’dan sonra en çok bağış alan üniversite oldu.

Eğitim Yardımı Konseyi tarafından yapılan araştırmanın sonuçları çarşamba günü açıklandı. Sonuçlara göre Güney California Üniversitesi ülke çapında en çok bağış alan 3. üniversite olurken California Üniversitesi-Los Angeles da (University of California – UCLA) Amerika’da en çok bağış alan devlet üniversitesi oldu. UCLA tüm özel ve devlet üniversiteleri arasında alınan bağış miktarı sıralamasında 11. sırada yer alıyor.

Stanford 931,5 milyon, Harvard 792,2 milyon, USC 674 milyon Dolar bağış aldı. Araştırmaya göre ilk 10’da yer alan diğer üniversitelerin aldığı bağış miktarları 646 milyon ile 423 milyon Dolar arasında değişiyor. Hepsi özel kurumlar olan bu okullar ise Columbia, Johns Hopkins, Pennsylvania, Cornell, New York, Yale and Duke üniversiteleri. UCLA ise 419,6 milyon dolar bağışla bu okulların hemen ardından 11. sırayı aldı.

Araştırma sadece yıl boyunca alınmış paraları ve diğer bağışları dikkate aldı. Taahhüt edilen ama henüz para transferi yapılmamış bağışlar hesaplamaya katılmadı.

Eğitime Gönüllü Destek adı verilen araştırma, üniversitelere verilen bağışların 2008 ve 2009 yıllarında yaşanan ekonomik durgunluğun ardından tekrar canlandığını ortaya koydu. Bu yıl Amerika çapında tüm üniversitelere aktarılan 33,8 milyar dolar son 56 yılın en yüksek bağış miktarı oldu.

Yüksek bağış alan diğer California okullarından bazıları da şöyle: UC San Francisco, 385,7 milyon; UC Berkeley, 340,9 milyon; UC San Diego, 167.4 milyon.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.