Gözaltındaki kaçak göçmenlerin serbest bırakılması Arizona’da öfkeye neden oldu

Gözaltındaki kaçak göçmenlerin serbest bırakılması Arizona’da öfkeye neden oldu

Arizona’da federal bütçe kesintilerinin artacağı endişesiyle giderleri azaltmak için gözaltındaki 300’den fazla kaçak göçmen serbest bırakıldı. Bu karar eyalet içinde farklı tepkilere yol açtı. Yasadışı göçmenlere karşı olan gruplar Obama yönetimini politik oyunlar çevirmekle suçlarken göçmen hakları grupları ise bu insanların zaten gerekçesiz bir şekilde alıkonulduğunu savunuyor.

Phoenix’te yasadışı göçmen karşıtı bir grubun yöneticisi olan John Hill, İç Güvenlik Bakanlığı’nın göçmenliği politik bir silah olarak kullandığını söyledi.

Göçmenlik ve Gümrük Uygulama (Immigration and Customs Enforcement) memurları ise federal bütçe kesintileri beklentisinin yasadışı göçmenlerin serbest bırakılmasına neden olduğunu belirtti. Mali belirsizlikler sebebiyle 300’den fazla göçmen gözaltında bekletilmek yerine telefon ya da elektronik cihazlarla denetim altında tutulmak üzere serbest bırakıldı. Toplum güvenliğine tehdit oluşturduğuna inanılan göçmenler ise gözaltında tutulmaya devam edecek.

Amerika’da bulunan 11 milyon yasa dışı göçmenin statüsünün yasal hale getirilmesi gerektiğini savunan ‘United We Dream’ örgütünün koordinatörü Carolina Gonzales, her gün bir yakını sınır dışı edilmek üzere olan ailelerden telefon aldığını söyledi.  Topluma hiçbir şekilde zararı dokunmayan ve herhangi bir tehlike oluşturmayan insanların gözaltında tutulmasının ailelerin dağılmasına neden olduğunu belirtti.

En katı yasadışı göçmenlik kanunlarının olduğu eyalet olan Arizona’nın valisi Jan Brewer da yasadışı göçmenlerin serbest bırakılmasını onaylamadığını, bunun yönetimin keyfi uygulaması oldunu açıkladı. Vali Brewer, Obama yönetiminin doğrudan kendi eyaletini hedef aldığını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.