Google gözlüğüne trafikte ceza

Google gözlüğüne trafikte ceza

Hergün yeni bir teknolojinin hayatımıza girmesi ile kullanıcılar da yeni sorunlar ile karşı karşıya kalıyorlar. Salı akşamı San Diego’da yaşanan olay bunun son örneği. Temecula’da yaşayan 44 yaşındaki Cecilia Abadie Salı akşamı Google’ın yeni ürünü olan Google Gözlüğünü trafikte kullandığı gerekçesi ile polisten ceza aldı. Olaydan sonra internete bir mesaj yazan Abadie “Bir polis beni Google gözlük taktığım gerekçesi ile durdurdu. Trafikte gerçekten Google gözlük kullanımı yasak mı yoksa polis mi hatalı? Her türlü yasal tavsiyeye açığım.” dedi. California Highway Patrol (CHP) in Çarşamba günü yaptığı açıklamada, cezanın araç kullanırken her türlü iş yada eğlence amaçlı uygulamaları yasaklayan 27602 numaralı California Araç Kanunu’nun ihlali sebebi ile verildiğini bildirildi.

Resmi bir veri olmamasına rağmen, yetkililer Cecilia Abadie’nin Google gözlük sebebi ile ceza alan ilk sürücü olduğuna inandıklarını söylediler. Google şirketi ise yaptığı açıklamada ürünün üretim amacının insanları trafikte dikkat dağınıklığına sevketmek değil, dış dünya ile daha kolay iletişim sağlamak olduğunu belirtti. San Diego CHP sözcüsü Jake Sanchez trafik polislerine Google gözlük ile alakalı özel bir talimat verilmediğini söylerken, dikkat dağıtan her türlü sebebi engellemenin ilk görevleri olduğunu ifade etti. Sanchez ayrıca makyaj yapmak, yemek yemek, diğer yolcular ile konuşmak, video izlemek ve telefonda konuşmak gibi dikkat dağıtabilecek eylemlerin hepsinin çok tehlikeli olduğuna vurgu yaptı.

Öte yandan Abadie’nin internete yazdığı mesaj 200 den fazla yorum alırken bazı kullanıcılar olayın mahkemeye taşınması gerektiğini ileri sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.