En yüksek maaşlı rektörler California’da

En yüksek maaşlı rektörler California’da

The Chronicle of Higher Education tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Güney California Üniversitesi (USC) Rektörü C. L. Max Nikias 2011 yılında 1.4 milyon dolar geliriyle Amerika çapında özel üniversite rektörleri arasında gelir sıralamasında 13. sırada yer alıyor.  California Üniversitesi (UC) eski rektörü Mark G. Yudof ise devlet üniversitesi yöneticileri arasında en çok kazanan sekizinci rektör.

Chronicle of Higher Education’a göre, Chicago Üniversitesi Rektörü Robert J. Zimmer 3.3 milyon Dolar geliriyle özel üniversite rektörleri arasında birinci sırada yer alıyor. Pennsylvania Eyalet Üniversitesi (Penn State) eski rektörü Graham Spanier ise 2012’nin en çok para kazanan devlet üniversitesi rektörü.

Araştırmada yöneticilerin gelirleri hesaplarken maaşlar, ikramiyeler ve harcırahlar dikkate alındı.

UC eski rektörü Yudof 847 bin dolar gelir sahibiyken yerine geçen Janet Napolitano 570 bin dolar aldı.

Daha çok ödenek istedikleri için UC yetkililerini eleştiren California Valisi Jerry Brown ise UC Riverside’ın bir avukatınının maaşının gereğinden çok yüksek olduğunu belirtti. Amerika genelinde de New York University ve New York Şehir Üniversitesi gibi okulların yöneticilerinin gelirlerinin yüksekliği daima eleştiriliyor.

Araştırmaya göre, ülke çapında geliri 1 milyon dolardan daha fazla olan toplam 42 özel üniversite yöneticisi bulunuyor.

La Verne Üniversitesi’nin 26 yıldır rektörlüğünü yapan Stephen C.Morgan 1.2 milyon dolar geliriyle California özel üniversiteleri arasında ikinci sırada yer alıyor.

Chapman Üniversitesi’nin 22 yıllık rektörü James L. Doti ise Nikias ve Yudof’tan sonra en yüksek gelir sahibi yönetici. Doti 2010’daki gelirini ikiye katlayarak 1.1 milyon dolar kazandı. Gelirinin büyük bir kısmını Doti’ye rektörlüğe devam etmesi için bir defalık verilen ikramiye oluşturdu. Ancak Doti bu ikramiyeyi daha sonra üniversiteye bağışladı.

Stanford Üniversitesi Rektörü John L. Hennesey gelir sıralamasında 1.1 milyon Dolar ile dördüncü, Pepperdine rektörü 960 bin ile beşinci, Caltech rektörü ise 890 bin ile altıncı sırada yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.