‘Dünya Dostları’, San Onofre nükleer santralinin kapalı kalması için çabalıyor

‘Dünya Dostları’, San Onofre nükleer santralinin kapalı kalması için çabalıyor

Dünya Dostları (Friends of Earth) adlı çevreci grubun Amerikan Nükleer Düzenleme Komisyonu’na (U.S. Nuclear Regulatory Commission) gönderdiği resmi dilekçede San Onofre nükleer üretim santralinin halk tarafından bilinen olumsuz etkileri giderilinceye ve çözüm önerileri sunuluncaya kadar santralin kapalı tutulması talep ediliyor.
Dünya Dostları, bir süredir televizyon reklamları aracılığıyla nükleer santralin işletmecisi olan South California Edison şirketini kapalı olan birimleri tekrar açmak için acele etmekle suçluyor.

Santrallerden biri bakım amacıyla Ocak ayının ilk günlerinde, diğeri ise buhar jenaratörü tüpünde sızıntı tespit edilmesi nedeniyle 31 Ocak’ta kapatıldı. Edison (Güney Kaliforniya Elektrik şirketi) yöneticileri tüpteki çok küçük bir radyo aktif deliğin bulunduğunu açıkladı ve bu deliğin ne santral çalışanlarına ne de çevreye zararlı olduğunu ısrarla vurguladılar. Santralin Ağustos ayına kadar kapalı kalması bekleniyor.

Los Angeles Times’in raporuna göre Dünya Dostlarının iddiası Edison’un santralin buhar jenaratörlerini değiştirdiği fakat bu değişikliğin, Nükleer Düzenleme Domisyonu tarafından incelenmemiş olmasıydı. Çevreci grup dilekçelerinde ayrıca Nükleer Düzenleme Komisyonu’nu olayları dikkate almadığından dolayı suçluyor. Edison yapılan tüm suçlamaları reddediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.