CalTech’te geleneksel eğlence günü

CalTech’te geleneksel eğlence günü

Los Angeles’ın Pasadena bölgesinde bulunan ünlü  California Institute of Technology (Caltech) üniversitesinde son sınıf öğrencileri geçtiğimiz çarşamba günü geç saatlere kadar Ditch Day’e hazırlık yaptılar. Ditch Day geleneksel olarak gerçekleştirilen, derslerin yapılmadığı ve öğrencilerin son sınıf öğrenciler tarafından hazırlanan engelleri aşmak ve bulmacaları çözmekle meşgul olduğu bir gün.
Özel bir üniversite olan Caltech’te perşembe sabahı öğrenciler yurtlarda kapı kapı dolaşıp bütün öğrencileri her yıl düzenlenen çılgınlığa katılmaları için uyandırdılar. Dersler iptal edildi ve zeytin ağaçlarının ve görkemli binaların arasına değişik süsler asıldı.
Farklı renklerde tişörtler giyen öğrenci takımları son sınıf öğrencilerinin haftalardır uğraşarak hazırladığı tuzakları ve düzenekleri çözmeye çalıştı. Tuzakların çoğu zeka gerektiren bulmacalardan oluşsa da bazı fiziksel şakalar da hazırlanmıştı. Kazanma amacı olmadan öğrenciler ardı arkasına karşılaştıkları bulmacalar ve tuzaklarla uğraşırken doyasıya eğleniyorlar.

Günümüzde Amerika’da bir çok üniversite ve lisede organize edilen Ditch Day geleneği 1920’li yıllara dayanıyor. Derslera ara vermek isteyen son sınıf öğrencileri kendilerine bir günü tatil edip dersleri bırakıp toplu olarak kampüsten kayboluyorlardı. Bu sırada alt sınıf öğrencileri son sınıfların odalarını değiştiriyorlar, çeşitli muziplikler yapıyorlardı. Son sınıflar da bu muzipliklerden korumak için odalarına eşyalar yığarak odalarına girmelerini engelemeye çalışıyorlardı. Daha sonra Ditch Day son sınıfların aylarca uğraşarak alt sınıfları şaşırtmak için mekanik, elektriksel ve yazılım engelleri tasarladığı bir eğlence gününe dönüştü.

Mezunların da bir günlüğüne  geldiği, şimdiye dek hocaları ve mezunlarının 32 Nobel ödülü aldığı Caltech’te türlü muziplikler yapılıyor. Tam olarak hangi gün olacağını son sınıf öğrencileri hariç kimse bilmese de son sınıfların yoğun bir şekilde çalışmalarından herkes günün yaklaştığını tahmin edebiliyor.

Ditch Day kampüsün bahçesinde top patlatılmasıyla son eriyor. Takımlara pizza ve gösteri biletleri gibi ödüller dağıtılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.