Caltech’in rektörü Chicago Üniversitesi’nden geliyor

Caltech’in rektörü Chicago Üniversitesi’nden geliyor

Chicago Üniversitesi rektör yardımcısı, yoğun madde fiziği uzmanı Thomas F. Rosenbaum’un California Teknoloji Enstitüsü’nün (Caltech) yeni rektörü olacağı açıklandı. Rosenbaum 1 Temmuz 2014’te Caltech’in başına geçecek.

2007’de rektör yardımcısı olan Rosenbaum’un başarılı bir bilim adamı olduğu vurgulanırken Amerikan Eğitim Konseyi Başkan Yardımcısı Terry Hartle, Raosenbaum’un Caltech için son derece uygun bir seçim olduğunu söyledi. Hartle, “Rosenbaum, birinci sınıf bir rektör olmak için hem entellektüel birikime hem de akademik yöneticilik deneyimine sahip bir isim.” dedi.

Caltech kimya ve kimya mühendisliği bölümü başkanı Jacqueline K.Barton’da, Rosenbaum’un  Chicago Üniversitesi’nde edindiği tecrübelerin kendisini Caltech rektörlüğü için çok iyi hazırladığını söyledi.

Caltech yetkilileri ise Rosenbaum’un bilimsel ve yöneticilik tecrübelerinin Caltech ve NASA Jet Propulsiyon Labaratuvarı (JPL) arasındaki ilişkileri güçlendireceğini söyledi. Her ne kadar JPL federal devlete ait olsa da, kurumda 5 bin Caltech elemanı çalışıyor.

Caltech, bünyesinde Nobel ödüllü beş profersör barındırmasının yanında yakın zaman önce İngiltere yayınlanan Times Yüksek Öğrenim dergisi tarafından dünyanın en önde gelen araştırma üniversitesi olarak gösterilmesiyle adından çokca söz ettiren bir üniversite.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.