California’nın ‘Central Park’ında işler kördüğüm oldu

California’nın ‘Central Park’ında işler kördüğüm oldu

California’ya bağlı Irvine şehrinde yetkililer, ülkenin en büyük kentsel parkının inşası için ayrılan 200 milyon dolarlık bütçenin ayrıntıları üzerinde çalışıyor. Park, görkemli kanyonları, nehirleri, orman ve botanik bahçeleri ile New York’un ünlü Central Park’ına rakip gösteriliyor. Ancak geniş bütçesine rağmen, parkın sadece bir bölümü inşa edilebilirken arazinin çoğu henüz çitle çevrilmiş halde bekliyor. Öte yandan, park  için ayrılan fonların önümüzdeki yıl kesilmesi ihtimali de gündemde.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan eyalet meclisi üyesi Jeff Lalloway, “Park için gereğinden fazla harcama yapıldığı yönünde çok fazla eleştiriye maruz kaldık. Bu yüzden harcanan paranın madde madde nereye gittiğini bilmek istiyoruz” dedi.

Lalloway ve çalışma arkadaşları parkın inşaatından ziyade, planlama ve halkla ilişkiler için harcanan paralar konusunda eleştirilere maruz kalmıştı.

Los Angeles Times’ın geçtiğimiz ay yaptığı araştırma, park için harcanan paranın beşte birinden daha az kısmının park yapımında kullanıldığını ortaya çıkardı. Ayrıca, halkla ilişkiler firmasına yıllık 1.2 milyon dolar ödendiğini tespit etti.

Parkın en güçlü savunucularından biri olan ve bölgeye yıllardır yön veren liberal kanadın en önemli siyasi figürlerinden Larry Agran ise eleştirilerin hedefindeki isim. Agran, Los Angeles Times’ın konuşma teklifini reddetti.

Agran’nin destekçilerinden Beth Krom, konuya ilişkin yapılan araştırmaları eleştirirken “Bu iş cadı avına döndü. Ne aradıklarını ve ne bulmaya çalıştıklarını anlamıyorum’ dedi.

Great Park, Orange bölgesinin öteden beri en önemli siyasi meselelerinden biri. Yetkililer parkın inşası ve işletimi için gelir sağlamak adına çevresinde ev ve iş yerleri inşa etmek için bir anlaşma yaptı. Ancak, parkın geri kalan kısmının yapımı için gerekli kaynağın nereden bulanacağı sorusu hala  ciddiyetini koruyor.   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.