California’daki orman yangını yüzlerce evi tehdit ediyor

California’daki orman yangını yüzlerce evi tehdit ediyor

California’da başlayan orman yangınları giderek artıyor. Orta California’da çıkan yangınlar kuru hava ve şiddetli rüzgarla birlikte giderek genişleyerek yüzlerce evi tehdit etmeye başladı.

 

Pazar öğleden sonra başlayan Carstens Yangını (The Carstens Fire) Yosemite Ulusal Parkı’nın güney batısında Sierra Nevada eteklerinde devam ediyor.

 

California Orman ve Yangından Koruma Müdürlüğü (CAL FIRE) adına açıklama yapan Daniel Berlant, “Bu yangın giderek büyüyor ve daha fazla evi tehdit ediyor. Söndürme çalışmaları için daha çok yardıma ihtiyacımız var.” dedi.

 

Ulusal Hava Servisi geçen haftasonu California’nın bazı bölgeleri için kırmızı alarm yayınladı. Bunun üzerine CAL FIRE itfaiyeci ve ekipman sayısını arttırdı. 2.200’den fazla itfaiyeci, 143 itfaiye aracı, birkaç helikopter ve yardımcı ekiplerle orman yangını söndürülmeye çalışılıyor.

 

Orman yangınının Midpines yakınlarındaki 800’den fazla sayıdaki eve sıçrama ihtimali üzerine yüzlerce ev boşaltıldı. Yangın her ne kadar Yosemite Ulusal Parkı yakınında olsa da yetkililer yangının asıl evler için tehdit oluşturduğunu belirtti.

 

Yetkililer bu yıl çok fazla orman yangını çıktığını açıkladı. Genel olarak, her yıl Haziran ayına kadar ortalama 1100 orman yangını çıkıyor ve yaklaşık 8000 hektarlık bir alan yanıyordu. Ancak bu yıl CAL FIRE şimdiye kadar 50.000 hektarlık alanın yandığı toplam 2100 orman yangınına müdahale etti. Bölgeyi etkileyen kuru hava ve şiddetli rüzgar yüzünden yangınların ne kadar süreceği bilinemiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.