California’da hapishaneye sığmayan 9600 mahkum serbest bırakılacak

California’da hapishaneye sığmayan 9600 mahkum serbest bırakılacak

Üç federal yargıç, California’nın aşırı kalabalık hapishanelerinde mahkumlara yeterli özenin gösterilmemesini sebep göstererek 9 bin 600 mahkumun serbest bırakılmasını istedi.

 

Mahkumlar için daha rahat bir ortam oluşturulmasını talep eden ve bu konudaki tüm girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çeken yargıçlar 9 bin 600 kişinin yıl sonuna kadar serbest bırakılması gerektiğine hükmetti.

California Valisi Jerry Brown karara sert tepki gösterdi. ABD Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanan Vali Brown, bu kararın uygulanmaması için sonuna kadar uğraşacağını ifade etti. Brown, “Eyaletimiz yıl sonuna kadar 10 bin tutuklunun salıverilmesi gibi eşi benzeri görülmemiş bir kararın durdurulması için elinden geleni yapacaktır” dedi.

 

California Polis Şefleri Derneği Başkanı Covina Polis Şefi Kim Raney de Vali Brown’ı destekler yönde açıklamalarda bulundu. Mahkeme kararının California halkının güvenliğini göz ardı ettiğini belirten Raney, “10 bine yakın tutukluyu sokaklara salıvermek, mahkemenin halkın güvenliğinden çok mahkumlarla ilgilendiğini göstermektedir.” şeklinde konuştu.

 

Tutuklu avukatları ise Vali Brown’ın bazı mahkumları salıvermekten başka çok bir seçim şansı olmadığını açıkladı.

 

Vali Brown’ın 13 Temmuz’a kadar Anayasa Mahkemesi’ne vereceği itiraz dosyasını tamamlaması gerekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.