California’da deniz piyade üssünde kaza: 4 ölü

California’da deniz piyade üssünde kaza: 4 ölü

Californiya’da 4 Amerikan deniz piyade eri talim alanını temizlerken yaşanan bir kaza sonucu hayatını kaybetti. San Diego şehrinin 40 mil kuzeyinde bulunan Pendleton Deniz Piyade Üssü’ndeki kaza, atış talimi sonunda sahada kalan mühimmatın  patlaması sonucu meydana geldi.

Kazada ölen erlerin deniz kuvvetlerindeki en tehlikeli pozisyon olan bomba teknisyenliği görevini yaptıkları bildirildi. Kaza sırasında alanda canlı atış talimi yapılmadığı belirtildi. Ancak yetkililer soruşturma bitene kadar daha fazla bilgi verilmeyeceğini söyledi. Kazada hayatını kaybeden piyade erlerin isimlerinin Mathew R. Marsh (28), Miguel Ortiz (27), J. Mullins (31) ve Eric W. Summers (32) olduğu açıklandı.

Bomba imha teknisyenliği Deniz Kuvvetleri’ndeki en tehlikeli iş ve bu pozisyondan ayrılmak isteyen erlere derhal izin veriliyor. Bunun sebebi ise bomba teknisyenlerinin zihinsel odaklanmalarının hayati önem taşıması ve yapılan en küçük hatanın kendilerinin ve ekip arkadaşlarının hayatını kaybetmesine neden olması şeklinde açıklanıyor.

Pendleton Üssü’nde 2011 yılı Eylül ayında da 2 piyade eri talim esnasında yaşanan bir helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Olaydan iki ay sonra bir başka er de, yine helikopter düşmesi sonucu öldü. Nevada eyaletinde de geçtiğimiz Mart ayında 7 piyade er, levazımat deposunun patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.