California okullarında 170 milyon dolarlık ‘öğle yemeği’ yolsuzluğu

California okullarında 170 milyon dolarlık ‘öğle yemeği’ yolsuzluğu

California eyaletinde bulunan 8 okul bölgesinin federal hükümet tarafından fakir öğrencilere sağlıklı yemek sağlanması için verilen fonların önemli bir kısmını başka işler için kullandığı belirlendi. Bu bölgelerin eğitim müdürlükleri toplam 170 milyon doları tutarında parayı geri ödeyecek. Los Angeles şehri okul bölgesi (LAUSD) 158 milyon dolarla en büyük geri ödemeyi yapacak.

California Eyalet Senatosu Gözetim ve Neticelendirme Ofisi tarafından hazırlanan oldukça sert bir rapora göre, California Milli Eğitim Müdürlüğü olayın vehametinden ve suistimalin boyutlarından habersiz. Raporda, her ne kadar söz konusu fonların kişisel harcamalar için kullanıldığını gösteren herhangi bir bulguya rastlanmasa da ortaya çıkarılan bu suistimalin okullarda yapılan çok daha büyük suistimallerin sadece bir parçası olabileceği belirtiliyor.

LAUSD’nin fakir öğrenciler için verilen yemek paralarını çim sulama ve LAUSD televizyon istasyonunun çalışanlarının maaşlarını ödemek için kullandığı belirlendi.

Okul bölgeleri öğrencilere taze yiyecekler yerine işlenmiş gıdalar vererek, öğle yemeği saatini çok kısa tutarak ve yemek servisini yönetecek ve sağlayacak yeterli sayıda eleman almayarak yemek servisi harcamalarını azaltmış. Böylelikle eyalet çapında on binlerce fakir öğrencinin öğle yemeği kalitesini düşürmüş.

Oxnard Union High okul bölgesi de de fakir öğrenci sayısını olduğundan fazla göstererek eyaletten ve federal hükümetten alması gerekenden çok daha fazla para almış. Oxnard High federal bütçeye 5 milyon 8 yüz bin dolar geri ödeme yapacak.

Baldwin Park, Santa Ana, San Diego, San Francisco ve Compton raporda adı geçen diğer okul bölgeleri.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.