Bisikletçiler için en iyi şehir Portland

Bisikletçiler için en iyi şehir Portland

Yeni yayınlanan bir listeye göre bisikletçiler için Amerika Birleşik Devletleri’nin en iyi şehri Portland. Nüfusa oranla en çok bisiklet kullanıcısının bulunduğu Portland’da yalnız bisikletçilere servis veren özel kafeler bulunuyor. Portland, sıralamada önceki yılın birincisi Minneapolis’i ikinci sıraya atarken, bu şehirleri sırasıyla Boulder, Washington D.C. ve  Chicago takip etti.      
‘Bisikletçiler için En iyi 50 şehir’ listesini hazırlayan ünlü Bisiklet Dergisi’ne göre ‘ABD’daki hiç bir şehirde nüfusa oranla bu kadar bisikletçi düşmüyor’. 95 bin kişinin üzeri nüfuslu şehirler arasında yapılan değerlendirmede Portland en yüksek skoru elde etti. Bisiklet ve Yürüyüş Sporları Birliği’nden aldığı verileri değerlendirerek listeyi hazırlayan dergi bu verilere ek olarak şehirlerdeki bisiklet şeritlerinin sayısı ve kalitesini, bisikletçilerin kullanabileceği kafe sayısını, nüfusun kaçta kaçının işe bisikletle gidip geldiğini ve bisiklet kulüplerinin sayısını ve faaliyetlerini de dikkate aldı.

Bu yaz ülkenin en büyük bisiklet paylaşım sistemini hayata geçirmeye hazırlanan New York şehri listenin 7. sırasında yer alırken San Francisco kendine 8. sırada yer buldu.

Memphis ise bisikletçilik açısından en çok gelişim kaydeden şehir seçildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.