Arizona, Nevada ve California’da çöl sıcaklar bekleniyor

Arizona, Nevada ve California’da çöl sıcaklar bekleniyor

Ulusal Hava Durumu Servisi önümüzdeki birkaç günde Arizona, Nevada ve California’da sıcaklığın aşırı derece artmasının beklendiğini açıkladı.

 

California’nın güneydoğusunda ve Arizona’nın güneyinde yer alan çöllerde sıcaklığın 110 Fahrenheit (43 C) üzerinde seyretmesinin ve daha sonra 120 F’a (48 C) çıkması tahmin ediliyor.

 

Arizona’nın başkenti Phoenix’te Cumartesi günü sıcaklığın rekor kırarark 118 F’e (47 C) çıkması bekleniyor. Ulusal Hava Durumu Servisi yaptığı uyarıda “Aşırı sıcaklıklar sıcaklığa bağlı hastalıklara ve hatta ölüme neden olabilir” dedi.

 

Aşırı sıcaklar Güney Nevada’yı da vuracak. Gece yarısında bile sıcaklığın çok yüksek olacağı, sabah 3:00’te 90 F (32 C) olması bekleniyor.

 

Ulusal Hava Durumu Servisi sıcaklık artışının uyarı bölgelerinde yaşayan ve evlerinde klima olmayan insanların büyük risk altında olduğunu belirtti.

 

Diğer bir risk grubunu ise Meksika’dan yürüyerek Arizona’nın ıssız çöllerini aşıp Amerika sınırını geçmeye çalışan kaçak göçmenler oluşturuyor. Sınır Karakolu yetkililer bu kadar sıcak hava koşullarında insanların dışarda, özellikle de çölde olmasının çok tehlikeli olduğunu, sıcaklığın 115-120 F (46-48 C) derece civarında seyrettiğinde ölümlerin arttığını vurguladı.

 

İki yüz elli özel eğitim almış acil durum görevlisinin de aralarında yer aldığı ekipler 1 Ekim-31 Mayıs tarihleri arasında Arizona çölllerinden374 kişiyi kurtardı. Bu dönemde çoğunluğu aşırı sıcağa maruz kalmaya bağlı 99 ölüm vakası rapor edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.