Amerikan Havayolları fazla rötar yapınca, pilotlar greve gitti

Amerikan Havayolları fazla rötar yapınca, pilotlar greve gitti

Amerikan Havayolları (AA) pilotları ilginç bir greve başladı. Son zamanlarda artan uçak rötarlarını protesto etmek için grev kararı alan pilotlar rötarların kendilerinden kaynaklanmadığını şirketin önemsiz teknik arızaları bahane ederek uçuşları iptal ettiklerini iddia etti.

AA pilotlarını temsil eden Allied Pilots Derneği sözcüsü Dan Hall “Pilotlar görevlerini yapmadıkları gerekçesi ile itham edilmekten bıktı. Uçakların bakım ve onarımı için organize bir çalışma yapılmıyor” şeklinde pilotları savundu.

28 yıldır AA’da çalışan Hall, uçakların rötar yapmasının sebebini, şirketin yaşadığı maddi zorluklardan dolayı uçakların bakım ve onarımının azaltılması olarak ifade etti. Geçen yıl iflasa karşı koruma tedbirine başvuran AA, bir tamir bakım ve onarım tesisini kapatarak yaklaşık bin çalışanının işine son vermişti.  

Dernek sözcüsü Hall uçak sahiplerinin uçaklarının bakımlarını iyi yapmadığı gerekçesi ile konuyu mahkemeye taşıdıklarını söyledi.

Bunun üzerine harekete geçen Federal Havacılık Yönetimi, havayolları şirketini inceleme altına aldı.

Los Angeles Uluslararı Havalimanı (LAX)’ta en fazla uçuş sayısına sahip AA’nin geçen hafta her dört uçağından birinin rötor yaptığı bildirildi.

AA şirketi yetkilileri ise rötarların sebebini, uçuş ekiplerinin çok sayıda onarım talep etmelerine ve pilotların hastalalık izni kullanmalarına bağladı.

Ayrıca Chicago’daki olumsuz hava şartlarından dolayı bazı uçuşların iptal edildiği bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.