Yorgunluğu alan besinler

Yorgunluğu alan besinler

Baharla birlikte havaların ısınmaya başlaması nedeniyle metabolizmamız ile hormonlarımızda değişim görülüyor.

Bu değişimin faturası da genellikle; halsizlik, yorgunluk, kas krampları, mutsuzluk ve uyuma isteği oluyor. Sabahları uyandığımızda kendimizi iyi hissetmemiz, sindirim sistemi ve kan şekeri dengesi sayesinde gerçekleşiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, baharı zinde geçirmeniz için düzenli olarak tüketmeniz gereken bazı besinleri sıraladı.

Kivi: Kivi C vitamini açısından zengin bir meyve. Sabahları veya gün içinde tüketilen bir adet kivi enerji vererek metabolizmayı canlandırıyor. Özellikle demir kaynakları ile alınan kivi vücudun demir emilimini de arttırıyor. Örneğin; yumurta ile yenen kivi gibi.

Maydanoz: Vitamin açısından zengin olan maydanoz, roka ve dereotu vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi de bahar yorgunluğundan daha kolay kurtulmamızı sağlıyor. Ayrıca ödem atma özelliği sayesinde vücudun ödemli, ağır halini gideriyor.

Ceviz: Ceviz, badem veya fındık E vitamininden zengin besinler. E vitamininin vücuttaki işlevinin en önemlisi, antioksidan özelliğe sahip olması. Bu sayede bağışıklık sisteminin korunmasında önemli bir rol üstleniyor. Her gün 2 bütün ceviz veya 10 adet çiğ badem ya da 6-7 adet fındık  tüketmenizde fayda var.

Yoğurt: Vücudumuzdaki yararlı bakteriler olan probiyotik içeriyor. Bu sayede bağırsak florasını güçlendirerek bağışıklık sisteminin de güçlenmesine katkı sağlıyor. Ayrıca yoğurt tok tutma özelliğinden dolayı kan şekerini dengeliyor. Böylelikle gün içinde kendimizi enerjik hissetmemizi sağlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.