Yaşlanmadan balığı ve cevizi çok tüketin

Yaşlanmadan balığı ve cevizi çok tüketin

Yaşlıların en çok şikâyet ettikleri iki durum bir şeyi unutmak ve dalgınlıktır.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatmagül Öztürk, ileriye dönük alzheimar,unutkanlık gibi zihinsel hastalıkların gençken tüketilen besinlerle ilişkisi olduğunu söylüyor. Öztürk’e göre balık ve cevizi gençken çok tüketmek bu tür rahatsızlıkların önüne geçebiliyor.

BALIK: Omega-3 yağ asidinden zengin, trans yağ asitlerinden fakir bir beslenme düzeni beyin sağlığı açısından oldukça önem taşıyor. Yapılan araştırmalarda, omega-3 yağ asitlerinden zengin beslenmenin alzeimer riskini azalttığı ortaya konmuş. Unutkanlığı önlemek ve hafızayı güçlü kılmak için mutlaka haftada 2- 3 gün balık yemeniz şart. Eğer balık tüketemiyorsanız günde 1 gram omega-3 takviyesi almanızda fayda var. Yalnız yine de balığın kendisinden alınan omega-3 faydalanımı takviyeden daha fazladır. Omega-3 içeriği yüksek balıklar; somon, sardalya, palamut, lüfer, hamsi, ton balığı, uskumrudur.

CEVİZ – FINDIK: Omega 3 yağ asidi açısından en zengin kaynaklardan biri. Güçlü bir hafızaya sahip olmak için günde 3 adet ceviz tüketmek veya bir avuç içi fındık yemek yaşlılık dönemine yapacağınız yatırım olacaktır. Yine E vitamini içeriğiyle de güçlü antioksidan sayesinde beyin sağlığına katkıda bulunurlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.