Serbest Güreş Dünya Kupası’nda Türkiye sonuncu oldu

Serbest Güreş Dünya Kupası’nda Türkiye sonuncu oldu

2016 Serbest Güreş Dünya Kupası, dünya sıralamasındaki en iyi sekiz ülkenin katılımı ile Los Angeles’ta yapıldı.

Türkiye maalesef tüm müsabakaları kaybederek sonuncu oldu. Türkiye’nin ülke olarak önem vermediği bu turnuvaya genelde yedek oyuncular ile katıldı.

Milli takımımızı destekleyen az sayıda seyirci de salondan boynu bükük ayrıldı. Sırf Uluslararası Güreş Federasyonu’ndan ceza almamak için katılınan turnuvaya, iki siklette hiçbir oyuncu bulanamadığı için iki eksik güreşçiyle gelindiği, bu yüzden Türkiye’nin tüm maçlara 2-0 yenik başladığı açıklandı.

Sırasıyla Moğolistan’a 6-2, Gürcistan’a 7-1, Rusya’ya 7-1, son olarak da Hindistan’a 4-3 yenilen Türk güreşçiler ülkelerine elleri boş döndü.

Öncelikle devlet ödül yönetmeliğinde “Dünya Kupası”na ödül olmadığı için hiçbir güreşçinin gelmek istemediği hatta gelecek antrenör dahi bulunamadığı öğrenildi.

Sakatlanma riski ve korkusu, ödüllü turnuvalara katılmaya engel olabilir riski de katılımın az olmasının nedenleri arasında gösterildi.

Kafilede doğru dürüst İngilizce bilen kimsenin olmaması nedeniyle yaşanan zorluklar gazetecilerin yardımı ile çözülmeye çalışıldı.

Turnuvayı büyük seyirci desteğiyle finalde Rusya’yı yenen İran kazandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.