Rekorlar gecesinin galibi Warriors şampiyonluğa çok yakın

Rekorlar gecesinin galibi Warriors şampiyonluğa çok yakın

Amerikan Basketbol Ligi NBA’de geçtiğimiz yılın şampiyonu Golden State Warriors, rakibi Cleveland Cavaliers’ı deplasmanda mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğa çok yaklaştı.

Quicken Loans Arena’da oynanan maçı 108-97 kazanan Warriors, bu galibiyetle seriyi 3-1’e getirdi. Dün akşamki maçta üç ayrı rekor kırmayı başaran California ekibi, pazartesi gecesi kendi evinde oynayacağı mücadeleyi de kazanması halinde 2015-2016 Sezonu NBA Şampiyonluğu’nu ilan edecek.

WARRIORS İŞİ SON 10 DAKİKADA BİTİRDİ

Son çeyreğe kadar büyük çekişmeye sahne olan maçın son on dakikasına 83-81 önde giren Cavaliers, Warriors’ın bu dakikalarda gelen 15-3’lük serisine engel olamadı. Maçı kısa sürede 96-86’ya taşıyan Warriors, daha sonra sert savunmayla farkın kapanmasına izin vermedi. Cavaliers’ın maçın son dakikalarında taktik faullerle sonuca gitme çabası ise hatalı bir şekilde Warriors’ın en iyi şutörleri Curry ve Thompson’ı çizgiye getirmeleri nedeniyle sonuç vermedi. İkili, faul atışlarının tamamını sayıya çevirince, Cavaliers’ın umutları bir sonraki maça kaldı.

REKORLARIN GECESİ

Oyunculuğu döneminde Chicago Bulls efsanesinin bir parçası olan Golden State Warriors koçu Steve Kerr, dün akşamki galibiyetle kendisine ait iki ayrı rekoru öğrencileriyle birlikte tarihe gömdü.

Golden State Warriors, Cavaliers zaferiyle NBA tarihinde bir sezonda en fazla maç kazanan takım olma ünvanını ele geçirdi. Dün akşam bu sezonki 88. galibiyetini alan Warriors, Chicago Bulls’a ait 87 maçlık rekoru kırdı. Warriors oyuncularından Draymond Green ise bu 88 galibiyetin tamamında parkede yer alarak hocası Steve Kerr’ün Michael Jordan’la paylaştığı 87 maçlık rekoru kırmış oldu. Warriors ayrıca dün akşam bulduğu 17 üçlük isabetiyle ‘Bir NBA final maçında bulunan en fazla üç sayı’ rekoru kırdı.

CURRY KENDİNİ BULDU

Serinin ilk üç maçında ortaya koyduğu etkisiz oyunla eleştirilerin odağı olan Stephen Curry, maçı 38 sayıyla tamamladı. Curry, bu sayıların 21’ini üç sayılık atışlardan elde etti. Warriors’ın diğer yıldızı Clay Thompson ise 25 sayı buldu.

IRVING’İN SAYILARI CAVALIERS’A YETMEDİ

Cleveland Cavaliers’da ise maçın en başarılı ismi 38 sayıyla Kyrie Irving oldu. Warriors defansını en fazla zorlayan oyuncu olan Irving’in bu çabası Cavaliers’ı galibiyete taşımak için yetmedi. Yıldız oyunucu LeBron James ise maçı 25 sayıyla tamamladı.

 

Fotoğraf: Secretary of Defense

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.