MSL heyecanı bol gollü başladı

MSL heyecanı bol gollü başladı

MLS heyecanı başladı. İlk hafta müsabakaları bol göllü ve tempolu geçti.

10 maçta toplam 36 gol atılarak maç başı  3.6 lık inanılması güç bir gol yüzdesi ilk haftadan yakalandı. Golsüz biten hiçbir karşılaşma olmadı.

Birbirinden keyifli ve heyecanlı  müsabakalar içinde en dikkat çekici olanı şüphesiz Chicago ve Ney York City FC. arasında oynanan 7 gollü müsabaka idi. Bu maçı enteresan kılan diğer özellik ise, atılan 7 golün tümünde değişik oyuncuların imzasının olmasıydı. Maçlara kısaca ğöz atacak olursak;

Toronto:2 – NY Red Bulls:0

Toronto’nun İtalyan yıldızı Sebastian Giavinco geçen sene kaldığı yerden devam ediyor. Juventus’un eski oyuncusu Giavinco sezonun ilk maçına fırtına gibi bir giriş yaptı. Karşılaşmayı 1 gol 1 asist ile tamamlayıp NY Red Bulls’u adeta tek başına devirdi. Bakalım bu sene Toronto’yu Milli takımın yıldız kaptanı Bradley ile beraber nereye kadar taşıyabilecek.

San Jose:1 – Portland:0

İlk haftanın belki de en zevksiz ve kısır maçı San Jose ile Portland arasında oynandı. Karşılaşmayı San Jose 1-0 kazanmayı başarsa da ilerisi için çok fazla ümit vermedi.

Houston:3  – New England:3

Haftanın bir diğer zevkli ve çekişmeli maçı Houston ile New England arasında oynandı. Karşılaşma da birbirinden güzel 6 gol vardı. 6 gole rağmen kazanan olmadı ve puanlar paylaşıldı.

Orlando:2 – Salt Lake:2

Haftanın heyecanı ve coşkusu yüksek bir diğer mücadelesi Orlando Salt Lake Cıty arasında oynandı. Bu karşılaşmayı tam 60.147 biletli seyirci izledi. (Amerika da futbola ilgi yok diyenlere duyurulur.). 25.dk. ‘da Salt Lake, 45.dk. da Orlando gördükleri kırmızı kartlarla karşılaşmayı 10 kişi tamamladılar. Salt Lake karşılaşmayı 90. dakikaya kadar 2-0 önde götürmesine rağmen;uzatma dakikalarında Orlando’nun bulduğu 2 golle, karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Salt Lake’li oyunculara ,hakem düdük çalmadan maç bitmez kuralı, hatırlatılmış oldu. Son dakikalarda maçı izlemeyi bırakıp giden seyirciler,muhtemelen üzüntüden kahroldu.

Vancouver: 3 – Montreal 2

Haftanın bol gollü maçlarından biri de Vancouver ile Montreal arasında oynandı. Menisküs ameliyatı sonrası henüz hazır olmayan Drogba’dan yoksun sahaya çıkan Montreal tat vermedi ve yenilgiden kurtulamadı.

Seatle:0 – Sporting:1

41.dk. da 10 kişi kalan Seatle iyi mücadele ettiği maçı kalecisinin yaptığı büyük hata sonucu yediği golle  kaybederek sezona 1-0 mağlubiyet ile başladı.

Portland:2 – Colombus:1

Geçen senenin şampiyonu Portland bu sene de iddialı olduğunu gösterdi ve sezona Colombus galibiyeti ile başladı. Bu sene şampiyonluğu yaşayabilir mi bilmiyorum ama seyirci şampiyonluğunu kazanmada, 12 adam vazifesini çok iyi yapan, Portland seyircisi şimdiden en büyük favorim.

FC Dallas:2 – Philedelphia:0

Tribünlerdeki seyirciler tam manasıyla Fabian Castillo show seyrettiler. Mauro Diaz da iki asist ile Fabian’a eklenince FC Dallas kolay bir galibiyet aldı.

LA Galaxy:4 – DC United:1

Haftanın kapanış karşılaşması LA Galaxy ile DC United arasında oynandı.  DC United erken bulduğu gol ile 1-0 öne geçip ilk yarıyı bu skor ile kapatsa da LA Galaxy tecrübesine fazla direnemedi.  LA Galaxy 2. yarıda bulduğu 4 golle ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu dosta düşmana gösterdi. Maçta kaptan Robie Keane iyi bir performans gösterse de Gerrard bekleneni veremedi. Bir diğer yıldız Galatasaray’dan tanıdığımız Dos Santos ise sakatlanıp çıkmak zorunda kaldı.

Her yıl kalitesini ve seyirci sayısını artıran MLS,  ilk haftaki bu tempoyu koruyabilirse seyir zevki yüksek bir lige dönüşebilir.  Ben ümitvarım. Şimdiden iyi seyirler…..

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.