Hırvatistan’da mülteci krizi

Hırvatistan’da mülteci krizi

Macaristan’ın Sırp sınırını göçmenlere kapatmasının ardından Hırvatistan’a giriş yapan mültecilerin sayısı 13 bini aştı.

Hırvatistan hükümeti, mülteci akını sebebiyle biri hariç olmak üzere Sırp sınırındaki bütün kapıları girişe kapattı. Fakat göçmenler, tarlalardan Hırvatistan’a girmeye devam ediyor. Çoğunun hedefi ise Almanya ya da İskandinav ülkelerine gitmek.

Sınırların kapatılmasına tepki gösteren Sırbistan ise konuyu uluslararası mahkemeye taşıyabileceğini açıkladı. Hırvat ve Macar sınırları kapalı olduğu için binlerce göçmen Sırp topraklarında bekliyor.

Öte yandan Slovenya hükümeti, kaçak yollardan ülkeye giren göçmenleri Hırvatistan’a geri göndermeye başladı. İki ülke arasındaki tren seferleri de durduruldu.

SOKAKLARDA YATTILAR

Yetkililer bu kadar kısa zaman içerisinde tahminlerinden çok mültecinin topraklarına giriş yapmasının kendileri adına problem olduğunu ifade ederken, bu durumun Hırvatistan’ın kapasitesini aştığını belirtti.

Hırvat yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda, gelecek mülteciler için hazırlıklarını yaptıklarını ifade etmişti ancak çok kısa zamanda tahmin edilenden çok daha fazla mültecinin ülkeye giriş yapması sonucu, barınma ihtiyacı had safhaya çıktı. Hazırlanan barınaklar gelen mülteci sayısına oranla yetersiz olması sonucu, birçok mülteciyi geceyi açık havada ve sokaklarda geçirmek zorunda bıraktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.