Golden State pes etmedi: 120-111

Golden State pes etmedi: 120-111

NBA Batı Konferansı Final Serisi’nde 5. maç nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu.

Kendi evinde Oklahoma City Thunder’ı 120-111 mağlup eden Golden State Warriors, rakibinin şampiyonluğunu ilan etmesine izin vermedi. Warriors, bu galibiyetle seriyi altıncı maça taşıdı.

Oklahoma City Thunder, Oakland’daki maça rakibine oranla rahat çıktı. İlk 4 maçın 3’ünü kazanmayı başaran Oklahoma temsilcisi, bu maçtan da galibiyetle ayrılarak NBA Finali’ne adını yazdırmayı hedefliyordu.

Kendi sahasında şampiyonaya havlu atmak istemeyen Golden State Warriors ise maça daha istekli başlayan taraf oldu. Oyunun hemen başında öne geçen sarı lacivertli ekip, maçın büyük bölümünü önde götürdü. Oklahoma, serinin son iki maçında ortaya koyduğu performansın uzağında kalsa da maçı bırakmadı ve farkı sürekli tek haneli sayılarda tutmayı başardı.

Normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen Stephen Curry’nin savunmadaki etkili oyunu takımına büyük katkı yaptı. Serinin ilk dört maçında yaşadığı erken faul problemleriyle kendisinden bekleneni veremeyen Andrew Bogut daha kontrollü oynayınca Golden State pota altında aradığı hakimiyeti kurdu.

Son çeyrekte bir kaç kez rakibini yakalama fırsatı bulan Oklahoma, arka arkaya hızlı hücumlardan eli boş dönünce Golden State moral buldu. Seyircisinin de desteğiyle maça ağırlığını koyan Warriors, son dakikaya kadar büyük bir çekişmeye sahne olan maçı kaybetmedi.

Oklahoma’da yıldız oyuncu Kevin Durant 40 sayı barajını aşmasına rağmen takımını ateşlemeyi başaramadı. Russell Westbrook ise yaptığı top kayıplarıyla takımının aradığı tempoyu yakalamasına engel oldu. Takım oyunundaki başarısıyla Golden State karşısında seriyi 3-1’e getiren Oklahoma, bu akşam istediği gibi koordine olamayınca sahadan 120-111 mağlup ayrıldı.

Temsilcimiz Enes Kanter’in takımı Oklahoma City Thunder, cumartesi akşamı kendi evinde oynayacağı karşılaşmayı kazanarak Batı Konferansı Şampiyonluğunu ilan etmeyi hedefliyor. Golden State ise sahadan galibiyetle ayrılarak seriyi beraberliğe taşımayı hedefliyor.

Serinin 6. maçı 28 Mayıs Cumartesi günü yerel saatle 21.00’da (EST 9 PM) Chesapeake Energy Arena’da oynanacak. Oklahoma bu maçı kazanırsa seri sona erecek. Golden State’in kazanması halinde ise şampiyon, 30 Mayıs Pazartesi günü Oakland Oracle Arena’da oynanacak olan serinin 7. ve son maçında belli olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.