New Jersey’de bir camiye bomba ihbarı yapıldı

New Jersey’de bir camiye bomba ihbarı yapıldı

New Jersey eyaletinde bir camiye bomba ve silahlı saldırı ihbarı yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, New Jersey’in Passaic Bölgesi sınırılarında bulunan ‘Islamic Center’e (ICPC) sabah namazının kılındığı sırada bir silahlı saldırı düzenleneceği ve binanın içinde bomba olduğu ihbarı yapıldı. Olay yerine intikal eden polis ekipleri, binada sabah namazını kılmak için bekleyen cemaati dışarı çıkartarak, geniş çaplı bir arama yaptı.

K-9 köpeklerinin de katıldığı 6 saatlik araştırma sonrası, binada herhangi bir şüpheli bir duruma rastlanmadı.

Bir şahsın polis merkezini arayarak, silahlı bir saldırganın camiye saldırmak için hazırlık yaptığını söylediği açıklandı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis, herhangi bir şüpheli şahısa rastlamadı.

ICPC Başkanı Omar Awad, bulundukları bölgede kimsenin kendilerini rahatsız etmediğini ilk defa başlarına bu tarz bir olay geldiğini söyledi. Ramazan boyunca öğrenciler başta olmak üzere cami cemaatine programlar düzenlediklerini ve çok yoğun çalıştıklarını belirten Awad, komşuları ile herhangi bir problemlerinin olmadığını ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Stephi Zonenberj, ICPC’de görev yapan insanların çevresine karşı çok kibar ve anlayışlı olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.