Copa America sürprizler ile başladı

Copa America sürprizler ile başladı

100 yılına giren Copa America heyecanı başladı.

Açılış maçında A gurubunda ev sahibi ABD rakibi Kolombiya’ya Santa Clara’da oynanan maçta  2-0’lık sonuçla boyun eğdi.

Goller ilk yarıda geldi. ABD’nin ikinci yarıdaki çabaları skoru değiştirmeye yetmedi. Karşılaşmayı tribünlerde 70.000 seyirci takip etti. FIFA’nın çiçeği burnunda yeni başkanı İtalyan Gianni Infantino da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. Grupta oynanan diğer karşılaşmada Paraguay – Kosta Rika ile 0-0 berabere kaldı.

B grubunda oynanan maçlarda Peru – Haiti’yi 1-0 ile geçerken 55.000 kişinin tribünlerden takip ettiği karşılaşmada, Ekvator – Brezilya ile 0-0 berabere kaldı. Turnuvanın favorilerinden gösterilen Brezilya, ilk sınavında göz doldurmadı.

Karşılaşmayı Zamanamerika olarak Rose Bowl Stadyumun’da takip ettik. Olimpiyat kadrosunda olduğu için bu turnuvada oynamayan Neymar, karşılaşmayı tribünlerden Justin Biber ile beraber izledi. Tanıdık isim Taffarel de Brezilya antrenör kadrosunda yer aldı.

Neymar ve Chelseali yıldız Oscar’dan yoksun oynayan Brezilya, Ekvator karşısında skor ve oyun üstünlüğünü bir türlü ele geçiremedi. Karşılaşmanın en ilginç anı ise ikinci yarıda Ekvator atağında çizgi üstünden ortalanan topu Brezilyalı kaleci elinden kaçırıp topun filelere gitmesine sebep olmasıydı. Ancak yan hakemin çizgiden çevrilen topa out kararı vermesi Ekvator’u bir golden ettiği gibi 100 yıllık turnuvanın da en enteresan gollerinden biri olma şansını engelledi.

İlk tur maçlarının bu en zevksiz ve en kısır maçı bize gösteriyor ki form grafiği ile Brezilya çok ilerilere gidebilecek gibi görünmüyor.

C gurubunda oynanan maçlarda Venezuella – Jamaika’yı 1-0 ile geçerken Meksika – Uruguay’ı 3-1 ile geçti. Tempolu ve çok zevkli geçen Meksika – Uruguay maçında iki takımda karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Zaman zaman sertliğin çok arttığı karşılaşmada Meksika berabere giden maçın son 10 dakikasında bulduğu iki golle karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmayı başararak, tarihlerinde hiç kazanamadıkları bu kupayı ne kadar istediklerini göstermiş oldular.

Karşılaşmada Uruguay kalesini koruyan Muslera böylece ilk maçta kalesinde 3 gol görmüş oldu.
Meksika – Uruguay maçından önce ilginç bir olay daha yaşandı. Uruguay Milli Marşı yerine yanlışlıkla Şili Milli Marşı çalınarak bir skandala imza atıldı. Copa America yetkilileri bu insani hatadan dolayı Uruguay’dan özür diledi.
Turnuva D gurubunda bugün oynanacak Panama -Bolivya ve merakla beklenen belki de finalde bir daha karşılaşabilecek Alexi Sanchez’li Şili ile Messi’li Arjantin arasında oynanacak maçlar ile devam edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.