Trump söz verdiğinden daha az harcadı

Trump söz verdiğinden daha az harcadı

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışı seçim reklamlarında da kendisini gösteriyor.

Iowa da favori olmasına rağmen önseçimi kaybeden muhafazakar partinin en güçlü başkan aday adayı Donald Trump, New Hampshire eyaletinde galip gelmesini bildi.

Trump, New Hampshire zaferi için bir haftada ancak 300 bin dolar reklam harcaması yaptı. New Hampshire’da elde ettiği avantajlı durumu 20 Şubat’ta South Carolina’da yapılacak olan önseçimde de sürdürmeyi amaçlayan Trump, bir haftalık TV ve radyo reklamları için 568 bin dolar ödedi.

TRUMP, KAMPANYASINA BEKLEDİĞİ YARDIMI TOPLAYAMIYOR

Anketlerde Donald Trump Cumhuriyetçi Parti içinde her ne kadar tartışmasız en güçlü rakip görünse de, seçim kampanyasına beklediği bağışı bir türlü toplayamıyor.

Iowa ve New Hampshire eyaletlerinde yapılan önseçimler öncesinde yaptığı açıklamada Trump, her hafta için 2 milyon dolar reklam harcaması yapacağını duyurmuştu. Ancak Trump, bugüne kadar açıkladığı bu rakamın çok gerisinde kaldı.

New Hampshire için bir haftada 300 bin dolar harcayan ünlü emlak milyarderi Trump, South Carolina için de bir haftada 568 bin dolar harcadı.

Trump, 1 Şubat tarihine kadar seçim kampanyasına ancak 21 milyon 200 bin dolar bağış toplamayı başarmıştı. Bu paranın 14 milyon dolarını seçim çalışmaları için harcarken bugün yalnızca 7 milyon dolar kadar elinde nakit para bulunuyor.

Iowa’da varlık gösteremeyen ve New Hampshire’da dördüncü gelerek sürpriz yapan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Jeb Bush, muhafazakar partide en fazla bağış toplayan isim.

Bush, 1 Şubat tarihine kadar seçim kampanyasına 155 milyon dolar toplamayı başardı. Ancak Bush’un seçim kampanyasına topladığı yardımın 124 milyon doları ‘super PAC’ler (zengin lobiler) aracılığı ile elde etti. Trump’ın ‘super PAC’den aldığı seçim yardım parası sadece bir milyon 800 bin dolar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.