Trump seneyi lider bitiriyor

Trump seneyi lider bitiriyor

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından emlak milyarderi Donald Trump kimsenin öngöremediğini başardı ve 2015’i anketlerde birinci olarak bitirdi.

Adaylığını açıkladığı zaman kimsenin fazla şans tanımadığı Trump CNN/ORC anketinde yüzde 39 oy alarak en yakın rakibini ikiye katladı.

Ankette ikinciliği Teksas Senatörü Ted Cruz yüzde 18 ile aldı. Cruz özellikle son tartışma programında gösterdiği başarılı performansın ardından oylarını arttırdı. Ancak bu yine de birinciliği alması için yeterli olmadı.

Kasım ayında yapılan anket ile kıyaslandığı zaman Cruz oylarını yüzde 2 dolayında arttırdı.

Temmuz ayından beri Cumhuriyetçi Parti’nin en öndeki adayı olan Trump bu süreçte kendisine yaklaşan her adayı da geçmeyi bildi.

Uzun süre Trump ile birincilik için yarışan ancak hayat hikayesindeki kimi tutarsızlıklar medya tarafından açıklandığından beri oy kaybeden emekli beyin cerrahı Ben Carson yüzde 10’a geriledi. Trump’a bir dönem alternatif olarak düşünülen Florida Senatörü Marco Rubio da yüzde 10’da kaldı.

Son dönemde yeniden oylaını yükseltmeye başlayan New Jersey Valisi Chris Christie yüzde 5 oy alırken Kentucky Senatörü Rand Paul da oylarını yüzde 1’den yüzde 4’e yükseltti.

Adaylığını açıkladığı dönem birçok kişinin favorisi olarak görünen ve önseçim döneminde en fazla bağışı toplayan aday adayı olan Jeb Bush ise yüzde 3’lere kadar düştü.

Cumhuriyetçi Parti’ye üye 1018 kişiyle telefonda yapılan yapılan anketin sapma payının yüzde 3 olduğu belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.