Trump Apple’a boykot çağrısı yaptı iPhone’u bırakmadı

Trump Apple’a boykot çağrısı yaptı iPhone’u bırakmadı

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından Donald Trump taraftarlarını Apple’a karşı boykota çağırdı.

South Caroina’da yaptığı miting sırasında Apple’ın FBI’a yardım etmeyeceğini açıklamasına değinen Trump, “Apple’ı boykot etmeye ne dersiniz” dedi.

Şirketin San Bernardino saldırganlarından birinin telefonunu kırmakta FBI’a yardım etmesi için verilen mahkeme emrine karşı çıkışını hatırlatan Trump, “Apple FBI’a yardım etmeye başlayana kadar onları boykot edelim. Şimdi bu telefon aslında o saldırıda insanları öldüren adam ait değil. Telefon devlete ait. O yüzden Apple bu telefonun gereken numarasını FBI’a vermeli” dedi.

Apple’ın CEO’su Tim Cook imzalı mektuba da değinen Trump, “Şimdi Tim Cook bu olayı ne kadar liberal olduğunu göstermek için kullanıyor” yorumunda bulundu.

Trump konuşmasından bir süre sonra Fox’un yaptığı son anketi Twitter hesabından paylaştı. Ancak bu sırada Trump’ın iPhone’unu kullanmaya devam ettiği görüldü.

Kendisine boykot çağrısına karşın iPhone’unu kullanmaya devam ettiği söylendiği zaman ise, “Ben hem Apple hem Samsung kullanıyorum. Apple teröristin kullandığı telefonun bilgilerini verene kadar da ürünlerini kullanmayacağım” yanıtını verdi.

Apple’ın üst düzey bir yöneticisi de kendilerinin Trump’ın saldırdığı insanlara göre iyi bir kampanya olarak değerlendirildiğini ve müşterilerinin haklarını korumak için savaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.