Sanders: Destekler Clinton’ın düzenin adayı olduğunu gösteriyor

Sanders: Destekler Clinton’ın düzenin adayı olduğunu gösteriyor

2016 başkanlık seçimleri için Demokrat Partinin başkan aday adaylarından olan Vermont Senatörü Bernie Sanders, Hillary Clinton’a sendikaların, derneklerin destek açıklamasını, ‘‘düzenin adayı’’ diye eleştiriyle karşıladı.

Son olarak çevreci derneklerin 2016 başkanlık seçimlerinde desteklerini Demokratların en güçlü başkan aday adayı Hillary Clinton yolunda açıklaması Sanders cephesinde rahatsızlığa yol açtı. Bugüne kadar hiçbir büyük dernek ve sivil toplum kuruluşundan destek alamayan Sanders, Clinton’a bu camialardan gelen olumlu katkıları eleştirdi.  

CNN’e konuşan Sanders, Clinton’ın eski first lady, eski New York senatörü, eski dışişleri bakanı olduğuna dikkat çekerek, ‘‘Bu geçmiş, içimizdeki bir adayın düzenin adayı olduğunu yeterince izah ediyor. Bu bize ekonomideki, siyasetteki düzen sahiplerinin bundan sonraki adaylar için arayacağı şartları da anlatıyor’’ dedi.

SANDERS’İN SÖZLERİ PARTİDE RAHATSIZLIĞA YOL AÇTI

Sanders’ın bu sözleri Demokrat Parti içinde rahatsızlığa neden oldu. Demokrat Partinin Montana Senatörü Claire McCaskill, bu tür eleştirilerin partiye zarar vereceğini söyledi. Clinton’a desteğini daha önce açıklayan McCaskill, ‘‘Bu sözler Clinton’ı daha da güçlü kılacak ancak daha da agresif yapmak için sarf edildiği ortada’’ dedi.

Sanders’ın daha altı ay öncesine kadar bağımsız adaylığı düşündüğünü savunan McCaskill, “Geçmişine bakmak kendisi için zor olacak’’ dedi.

Kamuoyu yoklamalarında Demokrat Parti içindeki önseçim yarışında Clinton, Sanders’a oranla yüzde 20 civarında daha fazla destek aldığı görülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.