Obama, Clinton’ın zirvesine bu yıl katılmayacak

Obama, Clinton’ın zirvesine bu yıl katılmayacak

Başkan Barack Obama, Clinton Aile Vakfı tarafından önümüzdeki hafta düzenlenecek olan yıllık zirveye katılmayacağı açıkladı.

Her yıl BM Genel Kurul çalışmaları için New York’a geldiği dönemde Clinton Küresel İnsiyatifi (Clinton Global Initiative) tarafından düzenlenen zirveye katılan Obama, bu sene ilk kez bu programda yer almayacak.

BEYAZ SARAY: KATILMAMA NEDENİ YOĞUN PROGRAM

Beyaz Saray, Başkan Obama’nın katılmama nedenini ‘programının yoğunluğu’yla açıklarken, siyasi uzmanlar Obama’nın, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın 2016 başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton’a rakip olma ihtimali nedeniyle bu kararı aldığını ileri sürüyor.

Beyaz Saray sözcülerinden Eric Schultz, Obama’nın Papa Francis ile Çin Devlet Başkanı Şi (Xi) Jinping’in ABD ziyaretleri ve BM Genel Kurulu’ndaki yoğun programı nedeniyle vakfın davetine icabet edemeyeceğini söyledi.

Obama’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de Clinton vakfı toplantılarına katılmayacağı kaydedildi.

PROGRAMA BILL CLINTON EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bu sene Clinton Küresel İnsiyatifi toplantılarını eski ABD başkanı Bill Clinton ve kızı Chelsea Clinton yönetecek. Hillary Clinton’ın önümüzdeki başkanlık seçimleri için aday adayı olması nedeniyle vakfın toplantılarına katılmayacağı kaydedildi. Dört gün sürecek olan zirveye yaklaşık bin davetlinin katılması bekleniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.