Aile içi şiddet Vali Yardımcısı’nı istifaya götürdü

Aile içi şiddet Vali Yardımcısı’nı istifaya götürdü

Nebraska Vali Yardımcısı Lavon Heidemann, kız kardeşine kaba güç kullandığı için mahkemelik olmuştu. Mahkeme, Heidemann’a ‘kardeşine yaklaşmama’ cezası verince vali yardımcısı görevinden istifa etti. Heidemann’ın ayrıca vali yardımcı adaylığı da düştü.

Nebraska Valisi Dave Heineman ile birlikte basının karşısına çıkarak istifasını açıklayan Heidemann, hakkında ileri sürülen iddialarla mücadeleye devam edeceğini ancak bunu makamında kalarak sürdürmeyeceğini ifade etti. Heidemann düzenlendiği basın toplantısında, ‘‘Onca düşünmeden, onca fikir alış-verişi ve duadan sonra ailem için, Nebraska vali yardımcılığı makamının geleceği için aldığım karar istifa etmektir.’’ diye konuştu.

Heidemann kız kardeşinin açtığı dava dün neticelendirdi. Karara göre Heidemann’ın kız kardeşi Lois Bohling’e yaklaşması men edildi. Bohling, mahkemeye verdiği yeminli ifadesinde kardeşinin 84 yaşında bakıma muhtaç annesinin yanından kendisini bileklerinden tutarak dışarı fırlattığını söylemişti. Bohling ayrıca kardeşinden kortuğunu da dile getirmişti.

Nebraska Valisi Heineman valilik makamında ikinci dönemini doldurduğu için kasım ayındaki ara seçimlerde aday olamayacak. Heineman’ın yerine diğer yardımcısı Pete Ricketts seçimlere Cumhuriyetçi Parti’nin vali adayı olarak gidiyor. Ricketts, Heidemann’ın istifasını açıklamasından sonra yardımcılığı için Elk Creek’i düşündüğü ileri sürüldü. Ancak Creek vali yardımcılığı için seçime gitmek gibi bir planının olmadığını deklare etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.