Obama 54 yaşına girdi

Obama 54 yaşına girdi

Başkan Barack Obama 54 yaşına bastı ancak doğum günü için Obama kutlama yerine yoğun bir iş trafiği ile güne başladı.

Başkan Obama, doğum yeri ve çocukluk dönemi dair kamuoyunda çok tartışıldı. Kimileri Başkan’ın ABD sınırları içinde doğmadığını kimileri ise çocukluğunun geçtiği Müslüman ülke nedeniyle Hıristiyan olmadığını savundu. Ancak tüm bu iddialara Amerikan halkı kulak kabartmadı ve ABD’nin ilk siyahi Başbakanı Beyaz Saray’da bu yıl 7. defa doğum gününü kutladı.

Obama’nın doğum günü olmasına karşın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşme yapacak. Başkan yine gün içinde İran anlaşmasına destek arayışları için çeşitli temaslarda bulunup yardımcısı ile birlikte girişimcilik konularında toplantılara eşlik edecek.

Başkan Obama, BM Genel Sekreteri ile iklim değişikliği, ABD’nin Eylül ayında Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını devralması ile ilgili gündem ile ikilinin Oval Ofiste Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’daki sorunları masaya getirecekleri öğrenildi.

Obama, ayrıca Başkan Yardımcısı Joe Biden ile haftalık öğle yemeği görüşmesini gerçekleştirecek. Bu görüşme Biden’ın yakın bir tarihte 2016 başkanlık seçimleri için aday adaylığını açıklamaya hazırlanması iddiaları nedeniyle önemli.

Başkan öğleden sonra da ilk defa “Beyaz Saray’da Demo Günü” etkinliği düzenlenmesi nedeniyle ülke genelinden katılan girişimcilerle biraraya gelecek.

Başkan, girişimcilerle yapacağı toplantının ardından İran anlaşması nedeniyle tepkili olan Yahudi lobisi ile biraraya gelecek. Başkan, Yahudi toplumun ABD’deki liderlerine anlaşma ile Tahran’ın nükleer silah edinmesinin engellendiğini anlatacağı öğrenildi.

Bu programların ardından Obama’nın 54. yaş gününü kutlayacağı tahmin ediliyor. Ancak Beyaz Saray henüz Başkan’ın doğum günü kutlamasına dair bir bilgiyi kamuoyu ile paylaşmadı.

Başkan Obama, 4 Ağuston 1961 yılında Hawaii eyaletinde doğmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.