First Lady’den Hillary’e destek

First Lady’den Hillary’e destek

ABD’de başkanlık için yarışan eski Hillary Clinton ve First Lady Michelle Obama, seçimlere 11 gün kala ilk defa aynı seçim mitinginde konuştu.

Michelle Obama, çekişmeli eyaletlerden Kuzey Carolina’da Clinton için seçim mitingine katıldı; yine çok dokunaklı ve ses getirecek bir konuşma yaptı.

Michelle Obama, “Hillary, bugüne kadarki tüm başkan adaylarından daha deneyimli ve başkanlığa daha aşina. Barack Obama’dan, Bill Clinton’dan bile. O yüzden ilk günden başlayarak başkomutan olmaya kesinlikle hazır ve evet o bir kadın,” diye konuştu.

Michelle Obama isim vermeden de Donald Trump’ı eleştirdi ve kalabalığa, bu seçimi çirkin ve hileli göstermeye çalışanlara inanmamaları gerektiği mesajını verdi.

First Lady’nin “Sizi evde tutmaya çalışıyorlar, oyunuzun bir değeri olmadığına, sonuçların şimdiden belli olduğuna inandırmaya çalışıyorlar. Umudunuzu elinizden almak istiyorlar. Bu ülkede kararı seçmenler verir. Nokta” sözleri kalabalıktan büyük alkış aldı.

Ortak noktaları Beyaz Saray olan iki isim, birbirlerine dost olarak hitap etti; sık sık da kucaklaştı.

Hillary Clinton da Michelle Obama’ya hayranlık duymasının birçok nedeni olduğunu dile getirdi ve “Michelle çok çalışmanın, dürüst ve değerlerimize bağlı kalmanın, karşımızdakine iyi davranmanın ve inandığımız şey için savaşmaktan asla vazgeçmememiz gerektiğinin en iyi örneği” dedi.

Kuzey Carolina, başkanlık için mutlaka kazanılması gereken çekişmeli eyaletlerden biri. Son kamuoyu yoklamaları Hillary Clinton’ın 3 puan farkla bu eyaleti kazanabileceğini gösteriyor.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise başka bir çekişmeli eyalet olan Ohio’daydı. Bazı anketlere göre Cumhuriyetçi aday sadece bir puan farkla bu eyalette yarışı önde götürüyor.

Trump, 8 Kasım’da seçimi kazanacağını söyledi ancak hiçbir şeyin “çantada keklik” olmadığını söyledi.

Trump, “Erken oy verme işlemi sürüyor. Çıkın ve oyunuzu kullanın. Bile bile seçimi kaybetmeyelim. Tekrar tekrar aynı insanları seçiyoruz ve yine aynı hataları yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

Cumhuriyetçi aday, ortaya çıkan son e-posta skandalı ile ilgili olarak Clinton ailesini yine yalancılıkla suçladı ve “Eğer Clintonlar kendi vakıfları için bu kadar kaygısızca hareket edebiliyorlarsa, düşünün Beyaz Saray’da neler yaparlar” diye konuştu.

Wikileaks’n sızdırdığı son e-posta eski başkan Bill Clinton’ın bir danışmanının firmasıyla çalışan müşterilerden Clinton Vakfı’na bağış yapmalarını istediğini ve Bill Clinton’a konuşma yapması için yüksek ücretler ödemelerini istediğini ortaya koyuyor.

Bill Clinton’ın danışmanı Doug Band yazdığı e-postada, Clinton ailesine tatil, seyahat gibi hizmetler de istiyor. Bu yazışmalarda “Bill Clinton Anonim Şirketi” ifadesi yer alıyor.

Doug Band’in yasadışı hareket etmediği belirtilse de, aile vakfına bağış yapanların, dışişleri bakanlığı döneminde Hillary Clinton’la özel görüşebildiği söylentileri, kampanyaya zarar veriyor.

Hillary Clinton’ın ekibi ise bu son yazışmaları henüz yalanlamış değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.