Tanıtma Fonu, Türk Günü Yürüyüşü’ne ödenek ayırmadı

Tanıtma Fonu, Türk Günü Yürüyüşü’ne ödenek ayırmadı

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak, bu yıl 35.’si düzenlenecek olan Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali için Tanıtma Fonu’nundan herhangi bir ödenek alamadıklarını söyledi.

Pak, Tanıtma Fonu’nun festivale ödenek ayırmama kararının Türk-Amerikan toplumunu üzdüğünü belirtti.

1981 yılında Ermeni terörünü lanetlemek amacıyla başlatılan ve 1991 yılından bu yana şenliklerle kutlanarak geleneksel bir Türk-Amerikan dostluk bayramı haline gelen Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali etkinliklerinin 35.’si, 16 Mayıs-22 Mayıs tarihleri arasında New York’ta gerçekleştirilecek.

Festival ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen TADF Başkanı Atilla Pak “30.6.1985 tarihli ve 3230 sayılı Kanun ile kurulan Tanıtma Fonu’nun, 60 yıllık Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak olarak ülkemizi yurtdışında çeşitli yönleriyle tanıtarak, Türk kültür varlığının yayılmasını sağlamak hizmetlerimizi aktif hale getirerek, Amerika’da kamuoyunu memleketimizin menfaatleri istikametinde yönlendirme çalışmalarımıza ve Türk Günü Yürüyüşü’nü 35 yıldır sürdüren kuruluşumuzun kaynaklarına destek vermemesi biz Türk Amerikan toplumunu üzmüştür. Ancak kısıtlı imkanlarla hazırlandığımız ve zengin sanatçı kadroya sahip dev konser etkinliklerimize Türk toplumunun iştirak etmesini de çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Festival etkinliklerin 19 Mayıs Perşembe günü Saat 11:30’da  Wall Street’teki Bowling Green Park ta Türk Bayrağının göndere çekilmesi  ile başlayacağı belirtildi. Etkinlikler aynı günün akşamında  Brooklyn Belediye Sarayı’nda Türk Kültür Gecesi ile devam edecek.

20 Mayıs Cuma akşamı St. Charles River Front Station Boat Perth Amboy (NJ)’de düzenlenecek Türk Günü Resepsiyonu ve Türk Günü Balosu ile devam edecek etkinlikler, 21 Mayıs’ta düzenlenecek Türk Günü Yürüyüşü ile sona erecek.

Bu yılki organizasyonun diğerlerinden daha kısıtlı imkanlarla düzenlendiğini belirten Pak, her şeye rağmen bütün gönüllü vatandaşlarımızla festivalin en güzel şekilde yapılması için gayret göstereceklerini ifade etti. Medeniyetler Korusu’nu New York’a gönderecek olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş ve ünlü sanatçı Soner Arıca’ya, sponsor olan Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar’a teşekkür eden Pak, “Sanatçılara sponsor olup, bizimle buluşturanların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Konserlere birbirinden değerli sanatçılar katılacak. Türkiye’den gelecek olan sanatçılarımız, ABD’deki Türk toplumu için geliyor. Toplumunda aynı şekilde etkinliklere destek vermesini umut ediyorum” dedi.

35 yıl boyunca düzenlenen yürüyüşün önemine dikkat çeken Pak, “Gelişen bu faaliyetlerimiz, güzel ülkemizi ve zengin kültürümüzü tanıtmakla kalmamış, Amerika’da yaşayan Türklerin birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşmasını sağlıyor. Güçlü bir lobi oluşturmamıza yardımcı oluyor bu da ülkemizin ABD’deki duruşuna katkıda bulunuyor” diye konuştu.

Pak, ABD’de adeta simge haline gelen Türk Günü Yürüyüşü’nde tek amaçlarını topluma hizmet olduğunu hatırlatarak, “Herhangi bir ayrım gözetmeksizin ABD’de yaşayan tüm Türklere mal olmuş olan Türk Günü Yürüyüşüne Vatanını ve Milletini seven herkesi bekliyoruz. Bizim tek gayemiz topluma hizmet etmektir” dedi.

21 Mayıs günü düzenlenecek olan yürüyüş Manhattan’daki 53. sokak ve Madison Caddesi’nde başlayıp, 47. sokak ve 2. caddede sona erecek.

1.ve 2. caddeleri arasında bulunan Dag Hammarskjold Parkı’nda ise  konserler verilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.