Obama, başkanlık yarışında Clinton’ı desteklediğini açıkladı

Obama, başkanlık yarışında Clinton’ı desteklediğini açıkladı

Başkan Barack Obama, 8 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’yi temsil etmesine kesin gözüyle bakılan Hillary Clinton’ı destekleyeceğini açıkladı.

ABD başkanı, Clinton için yaptığı destek açıklamasında, “Bu görev için daha nitelikli biri olabileceğini düşünmüyorum” dedi.

Obama ve yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti içindeki ön seçim süresince hiçbir başkan aday adayına gizli veya açıktan destek vermemişti.

Demokrat Partili diğer aday adayı Bernie Sanders, adaylık yarışını gelecek Salı günü Washington DC’de yapılacak olan ön seçimde de sürdüreceğini açıklamıştı. Ancak Hillary Clinton, geçen Salı günü 6 eyalette yapılan ön seçimler sonunda Demokrat Parti’den başkan adaylığını neredeyse garantilemiş oldu. Sanders’ın Clinton karşısında artık başarı elde etmesi mümkün görünmüyor.

Obama, Clinton’a destek açıklamasını Sanders ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmeden yaklaşık bir saat sonra duyurdu.

Obama, 2008 yılında kendisine karşı yarışan ve ön seçim sürecinin son haftasına kadar mücadeleyi sürdüren Hillary Clinton’a destek açıklamasının ardından Sanders’ın yarışı sonlandırması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.