New Hampshire önseçimleri öncesi Cumhuriyetçiler son kez sahnede

New Hampshire önseçimleri öncesi Cumhuriyetçiler son kez sahnede

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan adaylığı yarışında bugün aday adayları canlı yayında birbirlerine karşı kozlarını paylaşacak.

Salı günü New Hampshire eyaletinde yapılacak olan önseçim öncesi son defa sahne alacak olan başkan aday adaylarının tartışması ABC News televizyonu tarafından canlı yayınlanacak.

Manchester şehrinde yapılacak olan tartışma programında gözler başkan aday adaylarından Donald Trump ile Florida Senatörü Marco Rubio üzerinde olacak. Anketlere göre bu ikili New Hampshire’da önde görülüyor. Iowa önseçimini kazanan Teksas Senatörü Ted Cruz da yine gözlerin üzerinde olacağı bir başka başkan aday adayı.

Anketlere göre Trump rakiplerin 10 puan önünde görülürken ikinci sırada Rubio hemen ardından da Cruz üçüncü sırada bulunuyor.

Doğu yakası saati ile 20:00 de başlayacak olan tartışma programına her başkan aday adayına her soru karşılığında 45 saniye cevap hakkı tanınacak. Açılışta adaylara projelerini anlatmaları içinde 90 saniye süre verilecek.

Programı ABC’den David Muir, Martha Raddatz ile yerel WMUR televizyonundan Josh McElveen ve muhafazakar yazarlardan Mary Katharine Ham yönetecek.

KİMLER TARTIŞMA PROGRAMINA KATILCAK?

Tartışma programına Trump, Rubio ile Cruz dışında Florida eski valisi Jeb Bush, emekli doktor Ben Carson, New Jersey Valisi Chris Christie ile Ohio Valisi John Kasich yer alacak. Tartışma programına muhafazakar partinin başkan aday adaylarından olan eski CEO Carly Fiorina’nın anketlerde yeterli varlık gösteremediği için davet edilmediği bildirildi. Fiorina ilk defa Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları tartışma programına davet edilmemiş oldu.

Cumhuriyetçi Parti’nin 9 başkan aday adayları arasında olan Virginia eski valisi Jim Gilmore da önceki tartışmalarda olduğu gibi buna da davet edilmedi. Gilmore, bugüne kadar anketlerde yüzde 1 dahi almaması nedeni ile tartışma programlarına davet edilmedi.  

Iowa önseçimlerinden sonra başkan aday adaylarından olan Kentucky Senatör Rand Paul, Arkansas eski valisi Mike Huckabee ile Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum yarıştan çekildikleri için bu isimlerde programda yer almayacak.

Bugün canlı yayınlanacak olan tartışma programından sonra Cumhuriyetçi adaylar 13 Şubat’ta, Demokratlar ise 11 Şubat tarihinde ekranlarda yeniden boy gösterecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.