McCain’den Trump karşıtı açıklama

McCain’den Trump karşıtı açıklama

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın Irak’ta ölen Müslüman bir askerin ailesi hakkında söylediklerine karşı aynı partiden John McCain sert bir açıklama yaptı.

Senatör McCain yaptığı açıklamada Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmasına karşın her açıklamasının partinin görüşlerini yansıtmadığını belirtti.

Oğulları Irak’ta görev yaparken ölen Khan ailesi Demokrat Parti Kurultayı’nda kürsüye çıkmış ve Donald Trump’ın ABD’ye Müslümanların alınmaması yönündeki açıklamalarını kınamıştı. Trump ise daha sonrasında verdiği bir röportajda ölen Yüzbaşı Humayun Khan’ın annesinin hiç konuşmamasına değinerek, “Anne de sahnedeydi ancak hiç konuşmadı. Ben onun ne söyleyeceğini merak ediyordum. Acaba konuşmasına izin mi verilmedi” demişti.

Ghazala Khan ise kocasıyla kürsüye çıktıkları zaman oğlunun fotoğrafını gördüğü için çok duygulandığını ve konuşamadığını belirtmişti.

McCain bugün yaptığı açıklamada, “Trump’ın açıklamalarına ne kadar karşı olduğumu anlatamam. Umarım Amerikalılar onun görüşlerinin Cumhuriyetçi Parti’nin, çalışanlarının ve adayların görüşü olmadığı anlar” dedi.

Açıklamada ayrıca Khan ailesine teşekkür eden John McCain, “İyi ki ABD’ye gelmişsiniz. Sizin sayenizde ülkemiz daha güzel bir yer oldu. Oğlunuzun fedakarlığı bu ülkeyi daha iyi bir yer haline getirdi ve onun bu hareketi asla unutulmayacak” ifadesini kullandı.

Donald Trump başkan adaylığı için yarıştığı dönemde McCain’i eleştirerek onu Vietnam’da esir düştüğü için kahraman görmediğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.